Annonce
Vejen

Demonstration: Udsendelsestruede Dania Al Kholi får debut som taler på rådhuspladsen i Vejen

Syrerne Dania og Hussam Al Kholi har været i flere internationale og landsdækkende danske medier, siden søskendeparret stod frem i JydskeVestkysten og fortalte om Andst-familiens sag om opholdstilladelse. Tirsdag klokken 17 skal Dania Al Kholi tale ved demonstrationen på rådhuspladsen i Vejen. Foto: Jacob Schultz
Hjemsendelsestruede Dania Al Kholi er taknemmelig for interessen og støtten, der har fået flere internationale medier på banen.

Vejen: Mandag forberedte Dania Al Kholi sig både på projektopgave til HF og tale ved tirsdagens demonstration og støttearrangementet for de hjemsendelsestruede syrere på rådhuspladsen i Vejen.

- Det er første gang, jeg skal holde tale foran en større forsamling. Jeg skulle egentlig også have talt på Christiansborgs Slotsplads sammen med min bror Hussam. Men der var så mange kvindelige talere, at vi valgte at lade min bror tale alene, siger Dania Al Kholi.


Annonce

Det er første gang, jeg skal holde tale foran en større forsamling

Dania Al Kholi, hovedtaler


Sammen med brormand Hussam Al Kholi har hun fået massiv medieomtale nationalt og internationalt, siden Andst-familien stod offentlig frem i JydskeVestkysten og fortalte om deres situation med mulig hjemsendelse til Syrien efter, at Udlændingestyrelsen havde givet afslag på at forlænge deres midlertidige opholdstilladelse.

Internationale medier har meldt sig

Amerikanske CNN, engelske The Guardian og andre internationale medier har på det seneste skrevet om Andst-familiens sag og dansk flygtninge- og udlændingepolitik i al almindelighed.

I sidste uge var der en stor demonstration på Christiansborg Slotsplads, hvor cirka 1500 borgere kiggede forbi.

- Det er dejligt, at så mange støtter os. Det havde vi slet ikke forventet, da vi lagde det første opslag ud på Facebook, siger Dania Al Kholi, der også har eksaminer og en kommende HF-studentereksamen at forholde sig til ved siden af angsten for at blive sendt til et udrejsecenter eller Syrien.

Annonce

Presset program

- Jeg er lidt presset for tiden. Jeg skal aflevere projekt den 29. april og skal også lige have skrevet en tale til arrangementet i Vejen, siger Dania Al Kholi, der også er repræsenteret sammen med brormand Hussam Al Kholi ved onsdagens støttearrangement "Plant et hjerte" i Kolding.

Dania Al Kholi og broderen Hussam Al Kholi engagerede sig for alvor i syrernes sag, da udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye i første omgang talte om enkelt-sager, da "Aya fra Nyborg" som den første for alvor satte ansigt på syrernes sager og frustrationer.

- Vi ville især vise Mattias Tesfaye og befolkningen, at der er mange ansigter, og den store opmærksomhed har fået medierne til at gå ind i sagerne. Især efter det kom frem, at 11 ud 12 kilder ikke kunne støtte konklusionen om, at det er sikkert i Syren i en rapport, der indgår i bedømmelsen, siger Dania Al Kholi.

Annonce
Billund For abonnenter

Den knaldrøde socialdemokrat: Jeg er til politik i øjenhøjde

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

I Gjerndrup står de sammen: Multibane er snart klar til indvielse og de drømmer om mere

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce