Annonce
Vejen

Demonstration: Udsendelsestruede Dania Al Kholi får debut som taler på rådhuspladsen i Vejen

Syrerne Dania og Hussam Al Kholi har været i flere internationale og landsdækkende danske medier, siden søskendeparret stod frem i JydskeVestkysten og fortalte om Andst-familiens sag om opholdstilladelse. Tirsdag klokken 17 skal Dania Al Kholi tale ved demonstrationen på rådhuspladsen i Vejen. Foto: Jacob Schultz
Hjemsendelsestruede Dania Al Kholi er taknemmelig for interessen og støtten, der har fået flere internationale medier på banen.

Vejen: Mandag forberedte Dania Al Kholi sig både på projektopgave til HF og tale ved tirsdagens demonstration og støttearrangementet for de hjemsendelsestruede syrere på rådhuspladsen i Vejen.

- Det er første gang, jeg skal holde tale foran en større forsamling. Jeg skulle egentlig også have talt på Christiansborgs Slotsplads sammen med min bror Hussam. Men der var så mange kvindelige talere, at vi valgte at lade min bror tale alene, siger Dania Al Kholi.


Annonce

Det er første gang, jeg skal holde tale foran en større forsamling

Dania Al Kholi, hovedtaler


Sammen med brormand Hussam Al Kholi har hun fået massiv medieomtale nationalt og internationalt, siden Andst-familien stod offentlig frem i JydskeVestkysten og fortalte om deres situation med mulig hjemsendelse til Syrien efter, at Udlændingestyrelsen havde givet afslag på at forlænge deres midlertidige opholdstilladelse.

Internationale medier har meldt sig

Amerikanske CNN, engelske The Guardian og andre internationale medier har på det seneste skrevet om Andst-familiens sag og dansk flygtninge- og udlændingepolitik i al almindelighed.

I sidste uge var der en stor demonstration på Christiansborg Slotsplads, hvor cirka 1500 borgere kiggede forbi.

- Det er dejligt, at så mange støtter os. Det havde vi slet ikke forventet, da vi lagde det første opslag ud på Facebook, siger Dania Al Kholi, der også har eksaminer og en kommende HF-studentereksamen at forholde sig til ved siden af angsten for at blive sendt til et udrejsecenter eller Syrien.

Annonce

Presset program

- Jeg er lidt presset for tiden. Jeg skal aflevere projekt den 29. april og skal også lige have skrevet en tale til arrangementet i Vejen, siger Dania Al Kholi, der også er repræsenteret sammen med brormand Hussam Al Kholi ved onsdagens støttearrangement "Plant et hjerte" i Kolding.

Dania Al Kholi og broderen Hussam Al Kholi engagerede sig for alvor i syrernes sag, da udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye i første omgang talte om enkelt-sager, da "Aya fra Nyborg" som den første for alvor satte ansigt på syrernes sager og frustrationer.

- Vi ville især vise Mattias Tesfaye og befolkningen, at der er mange ansigter, og den store opmærksomhed har fået medierne til at gå ind i sagerne. Især efter det kom frem, at 11 ud 12 kilder ikke kunne støtte konklusionen om, at det er sikkert i Syren i en rapport, der indgår i bedømmelsen, siger Dania Al Kholi.

Annonce
Vejen For abonnenter

Behov for mere parkering: 75 nye pladser kommer til at koste næsten to millioner kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Trist diskoteksejer om udsigt til lukning: - Vi havde ellers lige lagt åbningstiderne ud på Facebook for resten af måneden

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Billund For abonnenter

Diskoteksejer i 37 år om ny nedlukning: Psykisk er det hårdt, at min handlekraft bliver taget fra mig

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Kultur

Tv-kendis kommer til Brørup: Lasse Rimmer på scenen til stand-up i Brørup Bio

Esbjerg

El-busser fra Kina kører ud i Esbjergs gader: Første køretur er gratis

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Vejen

127 søgte om julehjælp: 87 enlige forsørgere får en dejlig mail fra Dansk Folkehjælp

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Kultur

Centerchef følger spændt med på pressemødet i aften: Hvad med vores koncert med 700 gæster?

Annonce