Annonce
Navne

Den ældste beboer på Kegnæs er død

Mindeord: Nicolai Rasmussen er 3. maj i en alder af 99 år stille sovet ind i sit hjem i Sønderby på Kegnæs. Vores far efterlader fire børn med fire svigerbørn, seks børnebørn og 11 oldebørn. Vores mor, Jensine, som var født Bladt i Vestermark på Kegnæs, døde i 2008.

Vores far og mor blev i 1949 gift og købte et lille husmandssted i Vesterkobbel på Kegnæs. Det blev et trygt og godt barndomshjem for os fire søskende. Mor og far solgte husmandsstedet i 1999 og kunne fejre guldbryllup i deres nyerhvervede hus i Storetoft i Sønderby.

Far blev født i Ravnskobbel i Sundeved og voksede op i Drejby på Als. Han arbejdede, fra han var 14 år ved landbruget på forskellige gårde. Under krigen arbejdede han på gården Holmkobbel på Kegnæs, og han meldte sig til at deltage i modstandskampen sammen med fem kammerater fra Kegnæs. Da krigen sluttede, deltog han aktivt i bevogtningsopgaver i bl.a. Fårhuslejren (nu Frøslevlejren).

Annonce

Far var i sine unge dage meget sportsligt aktiv og spillede fodbold og håndbold i sin sparsomme fritid. Der blev også tid til at spille dilettant og synge i sangkor. Desuden deltog han meget aktivt som brandmand i Kegnæs Frivillige Brandværn, hvor han startede allerede i 1947 og var aktiv i 35 år, indtil han fyldte 60 år i 1982. Herefter blev han æresmedlem og deltog i samtlige generalforsamlinger indtil 2019. Deltagelsen her var for ham vigtigere end fejringen af sin egen fødselsdag, når de til tider faldt på samme dag.

Familien kunne ikke leve af udbyttet fra det lille husmandsbrug, så far kørte i mange år med mælk til mejeriet i Damkobbel og om vinteren med sneplov i nærområdet. Fra 1965 kørte han  nogle år som medhjælper ved svine- og kreaturtransport ved vognmanden på Kegnæs. Herefter  med fragt for Sønderborg Fragtcentral. Sin sidste arbejdsplads fandt han på JF fabrikken i Sønderborg, hvor han arbejdede fra slutningen af 1968, til han gik på efterløn som 62-årig i 1984.

En markant ændring i tilværelsen indtraf i 1970, da den yngste datter, Lone, i en alder af fire år blev kvæstet ved en bilulykke og derefter måtte hjælpes med først en langvarig genoptræning og siden med at dyrke handicapbordtennis ved træning flere gange om ugen og deltagelse i stævner i hele landet i weekender. Far var i mange år en uundværlig hjælper for både Lone og flere andre kørestolsbrugere i Sønderborg Handicap Idræt.

Vi børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn vil mindes far som en meget rolig og kærlig person, som på trods af en travl tilværelse altid havde tid til og interesse for at hjælpe alle, der havde behov herfor. Vi tror, at far vil blive savnet ikke bare af os, men af mange beboere på Kegnæs.

Afslutningsvis vil familien gerne takke det søde plejepersonale fra Distrikt Sydals, som passede vores far så fint i den sidste tid.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald i Syd- og Sønderjylland

Danmark

Mandagens coronatal: Under 150 nye smittede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

32-årig dræbte sin gravide kæreste med mindst 95 knivstik: Nu skal han i fængsel i 14 år

Varde For abonnenter

Jesper har søvnløse nætter: Private indkøb på foreningens regning bør meldes til politiet

Esbjerg

Et af landets største entreprenørfirmaer overtager NemByg fra Esbjerg

Haderslev

Pletskud fra Haderslev by:  Lokale piger vinder fotokonkurrence og en Tivoli-tur for hele klassen

Debat For abonnenter

Nu skal vanvidsbilisterne stoppes: Vi vil ikke have typer som Mohamad

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Begravelser og bisættelser i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Voldsramt kvinde vidnede i retten: - Han er sluppet afsted med karaktermord - jeg bliver aldrig den samme igen

Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Haderslev

Byens nye Lions Club er for både mænd og kvinder: Nu skal der chartres nye medlemmer

Nordtyskland For abonnenter

Ny højreekstrem sekt har fået fodfæste ved den danske grænse

Sydjylland

Den svære død: Sidstehjælp skal hjælpe pårørende

Annonce