Annonce
Haderslev

Den 10. december: Er der lys i mørket?

Foto: Jacob Schultz
Annonce

ÅRØSUND: Fra starten af november og frem til jul lader 100 ton regnbueørreder dagligt livet i hænderne på firmaet Aquapris medarbejdere. I hele sæsonen løber det op i 4.000 ton fisk, som bliver bearbejdet af over 60 medarbejdere. Årøsund havn lægger kaj til havbrugsnettene, som de tre kilo tunge ørreder suges op fra for at bliver bedøvet med el og strubeskåret. Når blodet er løbet fra fiskene, står 21 japanere klar til forarbejde rognen fra hundyrene.

De orange fiskeæg bliver eksporteret til Japan, hvor produktet bliver kaldt Sujiko. Det er en delikatesse, som opnår høje priser. I alt går der cirka 200 ton til fjernøsten i år, mens en ligeså stor mængde sælges til andre markeder. Resten af de tre år gamle ørreder bliver solgt hele - primært til udlandet. De havner ude i kølediskene som fileterede eller røgede.

Velkommen til årets mørkeste måned, hvor de smarteste dyr for længst er gået i hi. Vi mennesker må begynde med dagens gøremål længe før, natten er forbi. Og vi fortsætter flere timer efter, at himlen er blevet kulsort. Men er der slet ikke nogen lyspunkter i den lange nat? Fotojournalist Jacob Schultz har ladet dronen op, og drager i 24 dage på jagt efter visuelle vitaminer i vintermørket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce