Annonce
Haderslev

Den 11. december: Er der lys i mørket?

Foto: Jacob Schultz
Annonce

HADERSLEV: Byggeriet af Erlev Skole skrider planmæssigt frem. I hvert fald næsten. De seneste måneders massive regnvejr har gjort det svært at få afsluttet taget. Tagdækkerne er derfor cirka 14 dage bagud med at brænde tagpap på. Men de giver den en ekstra skalle, når der er mulighed for det. Projektleder af byggeriet Kasper Mikaelsen tør derfor stadig love, at skolen står klar omkring oktober i 2020.

Sydbyens nye skole er ny på flere måder. Det er nemlig den første skole i Danmark, hvor træ er det gennemgående byggemateriale. Byggeriet har 3.380 meter limtræ, fordelt på 193 limtræssøjler og 445 limtræsbjælker. Den største bjælke er 28 gange 93 centimeter, 17,70 meter lang og vejer 2,3 ton. Det kræver nogle seriøse samlebeslag - de tungeste vejer 241 kg per styk.

Velkommen til årets mørkeste måned, hvor de smarteste dyr for længst er gået i hi. Vi mennesker må begynde med dagens gøremål længe før, natten er forbi. Og vi fortsætter flere timer efter, at himlen er blevet kulsort. Men er der slet ikke nogen lyspunkter i den lange nat? Fotojournalist Jacob Schultz har ladet dronen op, og drager i 24 dage på jagt efter visuelle vitaminer i vintermørket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce