Annonce
Mærkedage

Den aften glemmer campingmanden aldrig

Kresten Gravgaard. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

En sommeraften i juli for ni år siden mødtes hele familien Gravgaard ved Amfiscenen i Geografiske Have i Kolding for sammen at overvære opførelsen af festspillet “Askepot". Men den hyggelige familietur blev brat afbrudt, da der pludselig indløb besked om, at der var udbrudt brand ved KG Camping i Kolding. I minutterne herefter kunne Kresten Gravgaard se sit livsværk stå i flammer, da hele den nybyggede udstillingshal på 1500 kvadratmeter nedbrændte, og de tilstødende haller led stor skade og næsten 50 nye campingvogne udbrændte.

På lørdag den 12. oktober fylder Kresten Gravgaard, Bakkegårdsalle, Bramdrupdam, Kolding, 80 år. Det markeres med åbent hus i hjemmet fra klokken 10-15 og fest for familie og venner om aftenen.

Den vellidte forretningsmand etablerede i 1976 KG Camping. Forinden havde han i 10 år drevet autoværksted på Vejlevej. I 2004 skete der generationsskifte i virksomheden, da sønnen Morten og den ældste datter Anette i fællesskab overtog KG Camping. Den anden datter Susanne er kørselschef.

Jeg glemmer aldrig den aften, da KG Camping brændte på grund af en kortslutning i en omformer i en campingvogn. Men allerede samme nat, blev der bygget en mur mellem den brandhærgede bygning og den resterende ejendom, så firmaet kunne køre nogenlunde uhindret videre, siger Kresten Gravgaard i anledning af den runde fødselsdag.

Kresten Gravgaard har i en lang årrække været engageret og haft tillidsposter indenfor Frimurerlogen Dorothea. I syv år var han ordførende mester, men påtager sig fortsat mindre arbejde i logens regi.

Og selvfølgelig camperer han også en del sammen med hustruen Birthe. I år har de været i Sct. Tropes og Cannes med campingvognen. Tidligere havde parret også sommerhus nær Skagen. Det er overdraget til en datter, men ægteparret kommer der stadig.

Kresten Gravgaard er fra Mejsling ved Jerlev. I en årrække var han medlem af bestyrelsen i Bramdrupdam Borgerforening, I forældrerådet for de grønne spejdere på Vejlevej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce