Annonce
Mærkedage

Den aften glemmer campingmanden aldrig

Kresten Gravgaard. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

En sommeraften i juli for ni år siden mødtes hele familien Gravgaard ved Amfiscenen i Geografiske Have i Kolding for sammen at overvære opførelsen af festspillet “Askepot". Men den hyggelige familietur blev brat afbrudt, da der pludselig indløb besked om, at der var udbrudt brand ved KG Camping i Kolding. I minutterne herefter kunne Kresten Gravgaard se sit livsværk stå i flammer, da hele den nybyggede udstillingshal på 1500 kvadratmeter nedbrændte, og de tilstødende haller led stor skade og næsten 50 nye campingvogne udbrændte.

På lørdag den 12. oktober fylder Kresten Gravgaard, Bakkegårdsalle, Bramdrupdam, Kolding, 80 år. Det markeres med åbent hus i hjemmet fra klokken 10-15 og fest for familie og venner om aftenen.

Den vellidte forretningsmand etablerede i 1976 KG Camping. Forinden havde han i 10 år drevet autoværksted på Vejlevej. I 2004 skete der generationsskifte i virksomheden, da sønnen Morten og den ældste datter Anette i fællesskab overtog KG Camping. Den anden datter Susanne er kørselschef.

Jeg glemmer aldrig den aften, da KG Camping brændte på grund af en kortslutning i en omformer i en campingvogn. Men allerede samme nat, blev der bygget en mur mellem den brandhærgede bygning og den resterende ejendom, så firmaet kunne køre nogenlunde uhindret videre, siger Kresten Gravgaard i anledning af den runde fødselsdag.

Kresten Gravgaard har i en lang årrække været engageret og haft tillidsposter indenfor Frimurerlogen Dorothea. I syv år var han ordførende mester, men påtager sig fortsat mindre arbejde i logens regi.

Og selvfølgelig camperer han også en del sammen med hustruen Birthe. I år har de været i Sct. Tropes og Cannes med campingvognen. Tidligere havde parret også sommerhus nær Skagen. Det er overdraget til en datter, men ægteparret kommer der stadig.

Kresten Gravgaard er fra Mejsling ved Jerlev. I en årrække var han medlem af bestyrelsen i Bramdrupdam Borgerforening, I forældrerådet for de grønne spejdere på Vejlevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce