Annonce
Udland

Den britiske variant B117 er stærkt udbredt i Tyskland

- Den britiske variant B117 kan snart være den mest udbredte i Tyskland. Det er vanskeligt at hindre dens udbredelse, siger Lother Wieler, som leder Robert Koch Instituttet (RKI) i Berlin. (Arkivfoto). Foto: Pool/Reuters
Lothar Wieler siger, at B117-varianten i dag udgør mere end 40 procent af coronavirus-tilfældene i Tyskland.

Flere varianter af coronavirus spreder sig i forbundsrepublikken.

Det oplyser Robert Koch Instituttet (RKI) fredag i Berlin, som er Tysklands pendant til Statens Serum Institut.

- Den britiske variant B117 kan snart være den mest udbredte i Tyskland. Det er vanskeligere at hindre dens udbredelse, siger Lother Wieler, RKI' leder.

Samtidig er der fortsat en langsom stigning i antallet af smittede.

- Der er fredag registreret 10.580 nye tilfælde over 24 timer, mens der i samme tidsrum er registreret 264 nye dødsfald med covid-19.

Lothar Wieler siger, at B117-varianten i dag udgør mere end 40 procent af coronavirus-tilfældene i Tyskland. For fire uger siden var kun omkring seks procent.

- Det er forudsigeligt, at B117 snart vil være den mest udbredte variant i Tyskland.

Den er mere smitsom, og det bliver dermed endnu mere vanskeligt at holde virusset nede, fordi B117 er mere smitsomt og endda mere farligt for alle aldersgrupper, siger Wieler.

RKI har siden pandemiens begyndelse registreret 2.482.522 smittetilfælde. Det reelle antal menes at være markant større, da mange infektioner ikke bliver registreret eller opdaget.

Antallet af dødsfald med covid-19 i Tysland er opgjort til 71.504.

Coronavirus-nedlukningen af det tyske samfund er i princippet forlænget til den 28. marts, men forbundskansler Angela Merkel og delstaternes politiske ledere er enige om, at en delvis åbning kan komme på tale tidligere - afhængigt af smittetrykket.

En gradvis og delvis åbning kan allerede komme på tale i næste uge. Det gælder blandt andet boghandlere og blomsterhandlere. Med visse forbehold kan medlemmer af to husstande mødes - dog højst fem personer.

I erhvervslivet er der utilfredshed med, at der ikke bliver åbnet mere.

- Udfaldet af det seneste møde mellem regering og delstater om pandemien er en katastrofe for detailhandlen, siger Stefan Genth, som leder brancheforeningen HDE.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce