Annonce
Livsstil

Den danske vinmagers vin smager bedst

Foto: Kenneth Klingenberg
Den dyreste af dagens tre hvide bourgogner smager også bedst, og den er et godt køb til tilbudsprisen.

Knud Kjellerups chardonnay fra Côte Chalonnaise er behagelig at drikke og et godt køb, når den er på tilbud.

1 2018 Saint-Véran Les Plantés, François Martenot, Saint-Véran, Frankrig. Netto: 79 kroner (13 procent)

Lys vin med pæn intensitet i duften som har hvide blomster, grønne æbler, pære og sød grapesaft. Der er også salt i duften og en svag yoghurtsyrlighed. I munden har vinen en balanceret syre, citrus, hårde æbler, moden pære, grønne druer, saltet smør og i afslutningen en smule sødme og et drys peber. Selvom vinen har en lille fedme fra den malolaktiske gæring, fører smagen overordnet til en rank vin med en kalket fornemmelse på tungen. Den vil gøre sig bedst til fx fisk med en fed sauce, muslinger (gerne med samme vin i retten) eller en lys ret med kylling. Det er ikke en vin, man går på langvarig opdagelse i, men den gør det godt som ledsager til mad. Tre store stjerner.

3

2 2017 Bourgogne Chardonnay, Laborde, Côte Chalonnaise, Frankrig. Meny: 170 - tilbud 120 kroner (13 procent)

Medium lys i glasset med god intensitet i duften. Ost, smør og brød fortæller om både malolaktisk gæring og lagring med gærrester, og så er der præg af fadlagring med dild og lidt toast i duften. Citron, hårde ferskner og æbler går igen i smagen. Mundfornemmelsen er rund og fedmefuld med endnu tydeligere præg af vinens lagring på fad med gærrester i form af ost og smørbagt brød. Fadet er fint afstemt med lidt røg og dild, og der er pæn længde på eftersmagen, hvor mælkede toner er tydelige og krydres med en salt note. Til normalprisen er vinen ikke noget fund, men tilbudsprisen på 120 kroner giver ganske meget bourgogne for pengene. Derfor ender vi på fire stjerner.

4

3 2016 Montagny, La Burgondie, Montagny, Frankrig. Bilka: 149/2 for 189 kroner (13 procent)

Medium lys med behersket intensitet i duften. Citron, grønne æbler, peber, smeltet smør og svag, reduktiv kål-duft i indledningen - den fordufter hurtigt, når vinen får luft i glasset. Modne, grønne æbler, fersken og grape i smagen fulgt af en smule kongen af Danmark-bolsjer, som hænger ved i eftersmagen. Syren er tydelig, men er balanceret af frugt og smørret fedme. Ikke voldsomt interessant vin, men som underordnet ledsager til mad snupper den lige tre stjerner ved tilbudsprisen.

3

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Aabenraa

Tyskerne kan bare komme an: Gitte vil gi' mere gas efter 24 år i kiosk

Annonce