Annonce
forside

Den, der ler sidst

Læserbrev: Jeg overvejede egentlig, om det er ulejligheden værd, at forsøge at få Kenneth Pedersen, Vejen til at forstå den dybere mening med politikeres fælles tilgang til at løse de økonomiske udfordringer, der ligger i at skulle finde 50 mio. kr. i et trængt budget, så borgerne stadig synes, der er god service i Vejen, men pyt

Det er helt forbigået Kenneths opmærksomhed, at politikere fra alle partier i Vejen Kommune - bortset fra SF - er enige om, at skattestigninger ikke er vejen frem. Det er heller ikke vejen frem at afdrage mindre på lån for at køre ud ad en tangent, hvor man lader som om den økonomiske virkelighed ikke findes.

Jeg vil gerne kendes for at være en realistisk og økonomisk bevidst politiker, der hylder princippet om at sætte tæring efter næring. Jeg har ingen intentioner om at medvirke til at omdanne Vejen til en politisk udgave af luksusfælden. Den sunde og fornuftige økonom er grundlaget for at klare den udfordring, vi står overfor nu. Det er en bunden opgave.

Andre kommuner kan have slået mere til Søren! så de må kaste borgerne ud i skatteforhøjelser for at dække over mindre heldige dispositioner.

Den sidste del af dit læserbrev (JydskeVestkysten den 10. september) står helt for din egen regning. Tænker, det bliver for langstrakt at forklare dig om konstituering efter den dhonske metode, men du har da ret så langt, at jeg har et godt samarbejde med Venstre ligesom med øvrige partier i byrådet, hvor det efter DF's opfattelse kan gavne borgerne.

Anbefaling: Prøv at se på udfordringerne med et mindre fordomsfuldt blik.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce