Annonce
forside

Den, der ler sidst

Læserbrev: Jeg overvejede egentlig, om det er ulejligheden værd, at forsøge at få Kenneth Pedersen, Vejen til at forstå den dybere mening med politikeres fælles tilgang til at løse de økonomiske udfordringer, der ligger i at skulle finde 50 mio. kr. i et trængt budget, så borgerne stadig synes, der er god service i Vejen, men pyt

Det er helt forbigået Kenneths opmærksomhed, at politikere fra alle partier i Vejen Kommune - bortset fra SF - er enige om, at skattestigninger ikke er vejen frem. Det er heller ikke vejen frem at afdrage mindre på lån for at køre ud ad en tangent, hvor man lader som om den økonomiske virkelighed ikke findes.

Jeg vil gerne kendes for at være en realistisk og økonomisk bevidst politiker, der hylder princippet om at sætte tæring efter næring. Jeg har ingen intentioner om at medvirke til at omdanne Vejen til en politisk udgave af luksusfælden. Den sunde og fornuftige økonom er grundlaget for at klare den udfordring, vi står overfor nu. Det er en bunden opgave.

Andre kommuner kan have slået mere til Søren! så de må kaste borgerne ud i skatteforhøjelser for at dække over mindre heldige dispositioner.

Den sidste del af dit læserbrev (JydskeVestkysten den 10. september) står helt for din egen regning. Tænker, det bliver for langstrakt at forklare dig om konstituering efter den dhonske metode, men du har da ret så langt, at jeg har et godt samarbejde med Venstre ligesom med øvrige partier i byrådet, hvor det efter DF's opfattelse kan gavne borgerne.

Anbefaling: Prøv at se på udfordringerne med et mindre fordomsfuldt blik.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce