Annonce
Kolding

Den engelske mutation af coronavirus opdaget for første gang i en af Koldings institutioner

Corona bliver ved med at sprede sig blandt især medarbejderne her på Center for senhjerneskadede i Kolding. Foto: Google
Udbruddet af covid-19 bliver ved med at vokse på Center for senhjerneskadede - nu med den engelske variant B117. Nu er i alt 18 smittede.
Annonce

Kolding: Udbruddet af covid-19 på Kolding Kommunes bosted for mennesker med senhjerneskade på Sjællandsvej bliver ved med at vokse, og nu er den engelske mutation af corona, B117, for første gang konstateret i en af Kolding Kommunes institutioner.

- Den er jo overalt, men det her er det første kendte udbrud i Koldings institutioner, oplyser socialdirektør Thomas Reintoft, efter at fem af i alt nu 18 covid-19-smittede på bostedet på Sjællandsvej er testet positive med den engelske variant. Alle fem er medarbejdere på bostedet, hvor smitten indtil videre har begrænset sig til tre beboere.

Annonce

Fortsæt som hidtil

Region Syddanmarks testbil var på Sjællandsvej i søndags, og alle tests af beboere og ansatte fra den dag er negative. Til gengæld blev fire medarbejdere konstateret positive ved tests, som de fik foretaget på et testcenter om lørdagen - og det er så de efterfølgende screeninger af alle 18, som har afsløret den frygtede engelske variant, der er kendetegnet ved, at den smitter med lynets hast.


Den er jo overalt, men det her er det første kendte udbrud i Koldings institutioner.

Thomas Reintoft, socialdirektør, Kolding Kommune


Thomas Reintoft oplyser, at Kolding Kommune har kontaktet både de regionale og nationale sundhedsmyndigheder for at høre, om der er mere at gøre i forhold til at begrænse smitten på bostedet, nu hvor B117 er kommet indenfor murene.

- Vi har fået at vide af sundhedsmyndighederne, at tilstedeværelsen af B117-mutationen ikke medfører ændrede forholdsregler, men vi skal fortsætte med systematisk og konsekvent at efterleve de forholdsregler, som vi tidligere har indført, fortæller han.

Udbruddet på Center for senhjerneskadede startede omkring nytår, hvor først en medarbejder blev testet positiv. I sidste weekend var tallet oppe på 14 - og nu er det altså vokset til 18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce