Annonce
Esbjerg

Den første coronapatient er kommet hjem til Esbjerg

Esbjerg Kommune får den første borger retur efter indlæggelse på Odense Universitetshospital til behandling af coronavirus. Foto: REUTERS/Dado Ruvic
Esbjerg Kommune skal i den kommende tid til at håndtere borgere, der har været indlagt med coronavirus. Den første er kommet hjem, og sundhedspersonalet skal tage forholdsregler i behandlingen.

Esbjerg: Fredag fik Esbjerg Kommunen den første borger, der har været i behandling for coronavirus, retur fra Odense Universitetshospital.

- Der er tale om en kvinde i 80'erne, og hun er hjemmeboende. Hun er nu færdigbehandlet på hospitalet, men hun er stadig smittet, og så er det op til os at fortsætte og endeligt afslutte behandlingen af hende, siger Arne Nikolajsen, der er direktør i Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune.

Han kender ikke til kvindens specifikke tilstand, men kommunen er i tæt kontakt med hospitalet i Odense.

- Der er individuelle forhold, der gør sig gældende for alle, så det er naturligvis meget vigtigt, at vi kommunikerer godt med OUH. Vi har hele tiden vidst, at vi ville komme til at håndtere patienter med corona, det har kun været et spørgsmål om tid, og nu er det altså virkelighed. Vi føler os klar til det, og det er meget positivt, at patienter, der har været ramt af corona, nu også begynder at blive udskrevet fra hospitalerne. Det viser, at behandlingen virker, og det giver plads til andre, der kan have brug for pladsen på sygehusene, siger Arne Nikolajsen.

Annonce

Behandling

Arne Nikolajsen kan ikke svare på, hvor længe behandlingen af den første hjemvendte patient med coronavirus skal stå på.

Det er en individuel vurdering, men som udgangspunkt lyder sundhedsstyrelsens anbefaling, at partienten skal behandles indtil alle symptomer er væk og så yderligere 48 timer.

Isolation på Højvang

Nu venter der så sundhedspersonalet i Esbjerg Kommune en opgave med at behandle en coronapatient, og Arne Nikolajsen er fortrøstningsfuld.

- Jeg har sendt instrukser ud til teamlederen i det område, hvor personalet kommer til at besøge kvinden her, og vi er så godt forberedt, som vi kan være, jeg er sikker på, at medarbejderne er klar til den situation, siger Arne Nikolajsen.

Han er også blevet orienteret om, at der i den kommende uge bliver sendt en mand i 90'erne retur til Esbjerg Kommune fra Odense Universitetshospital efter at have været indlagt med coronavirus.

- Han skulle have haft en plejehjemsplads, men vi vil ikke have coronapatienter ind på vores plejehjem, så vi benytter i stedet en af de fire pladser, som vi har gjort klar til isolation på vores døgnrehabilitering på Højvang, oplyser Arne Nikolajsen.

Under besøgene hos kvinden vil kommunens sundhedspersonale være iført handsker, mundbind og visir og følge sundhedsstyrelsens øvrige anbefalinger i den henseende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce