Annonce
Haderslev

Den første student græd af glæde og lettelse

Ditte fik huen på. Hun ved endnu ikke, hvad hun skal efter gymnasiet. Foto: André Thorup
Coronaen betød, at årets første studenter fik rød løber og flagborg.
Annonce

HADERSLEV: Ditte græd. Af glæde og lettelse. Hun havde været nervøs de seneste 14 dage. Nu var det overstået.

Måske satte det også lidt ekstra skub i glædestårerne, at hun blev modtaget i strålende solskin, og gik på en af to røde løbere med retning mod den glade familie, der stod ved det hejste flag og ventede med kamera, mobiler og den obligatoriske langstilkede, røde rose. Samt det vigtigste: Studenterhuen.

Annonce

Prisoverrækkelsesfest

I år sprang de første studenter ud ved noget, der ledte tanken hen på en prisoverækkelsesfest, og det kan de takke coronaen for. Ditte Engberg van der Ploeg kom ud - side om side med Christoffer Mazur Mikkelsen - som årets to første studenter. Ditte havde været inde at forsvare sin SRP – studieretningsprojekt:

- Har hun været nervøs?

Dittes familie grinede. Det betød vist ja.

En voksende skare af mennesker samledes ved afspærringen umiddelbart foran den røde løber, efterhånden som klokken nærmede sig ni.

Der var store smil på, da årets studenter for første gang sprang ud i det fri. Foto: André Thorup

I årevis er de første studenterhuer sat på hovederne i katedralskolens halvmørke foyer. Men da gymnasiet i år skulle undgå større forsamlinger indendørs, foregik arrangementet altså uden for. Umiddelbart bag dørene til foyeren havde to lærere taget plads ved et bord, hvorfra de sikrede, at kun de, der skulle ind til eksamensbordet, slap ind. Pårørende, venner og veninder, der solidarisk ville følge med, blev venligt bedt om at vente udenfor:

- Man vil da gerne have det helt traditionelt, men jeg er glad for, at det overhovedet kunne blive til noget, sagde Ditte, der havde frygtet, at det hele ville blive aflyst.

Også hendes mor glædede sig over, at gymnasiet havde opsat de flotte rammer, når nu begivenheden skulle afvikles med så mange begrænsninger.

- Især fordi de har haft så mange andre afsavn, sagde Josefine med tanke på det, studenterne fra katedralskolen årgang 2020 har måttet vinke farvel til: Skolefester, Holberg Revy og galla.

Den snarlige dimission kan heller ikke som vanlig holdes i idrætscentret med over 1000 deltagere. Studenterne skal samles i klasseværelser og får deres eksamensbevis overrakt at lærerne, og også ved den lejlighed må familierne vente udenfor ved de udsmykkede køretøjer.

For studenterkørslen - den får de trods alt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce