Annonce
forside

Den fornødne viden og kunnen

Læserbrev: Såfremt Tønders kommunalbestyrelsesmedlemmer skønner, at de ikke selv og ingen kommunalt ansatte og borgere i kommunen har den fornødne viden og kunnen til at overskue og lave planer for de opgaver, som de har besluttet skal udføres, så er det vel forståeligt, at de søger udenbys rådgivning.

Men er skønnet rigtigt? Er der virkelig sådan, at ingen af kommunens borgere har den fornødne viden og kunnen?

Mange af de rådgivere, som kommunalbestyrelsen i årenes løb har hyret og betalt store beløb for, har efter min mening ikke haft den fornødne viden og kunnen og forståelse for egnens særpræg, og de har derfor rådgivet på en måde, som har fået kommunalbestyrelsen til at træffe skadelige beslutninger.

JydskeVestkysten skriver 5. februar, at et københavnsk arkitektfirma er hyret til at omdanne Højer. Hvorfor skulle københavnere være bedre til det end borgere i Tønder Kommune?

Følgende er eksempler på resultater af udenbys rådgivning:

Rådhuset blev et grimt glashus, ubehageligt at opholde sig i og skæmmende i bybilledet. Beslutningen om byggeriet af rådhuset blev truffet på grundlag af en Cowi-rapport til 194.940 kroner, som er fejlbehæftet og uforståelig for de fleste.

Fjernelse af den fredede Fiskbæk bro, også rådgivet af Cowi.

Sloganet "Rig på Tur", rådgivet af Aros.

En sort klods klistret på Visby Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce