Annonce
Udland

Den franske mesterkok Paul Bocuse er død

Den prisbelønnede mesterkok debuterede som kok i en mindre restaurant i Lyon i Frankrig, da han blot var 16 år gammel. Han blev ligeledes undervist og oplært af flere berømte kokke i de følgende år.

Bocuse har vundet et væld af priser og titler og er blevet tildelt adskillige michelinstjerner.

Den verdensberømte franske kok Paul Bocuse er gået bort 91 år gammel. Det skriver flere franske medier, heriblandt France 24. Mesterkokken døde efter flere år med sygdommen Parkinsons.

Bocuse har gennem tiden vundet et væld af priser og titler for sit kokkeerhverv. Han anses for at være en af grundlæggerne af det nye franske køkken, og han er blevet tildelt adskillige michelinstjerner og udråbt som Århundredets Kok.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, hylder den franske mesterkok på de sociale medier.

- Paul Bocuse er død. Kokkene græder i deres køkkener, på Elysée og overalt i Frankrig. Den franske gastronomi vil fortsætte med at gøre ham stolt, skriver præsidenten på Twitter lørdag.

Også den franske indenrigsminister, Gerard Collomb, sender sine tanker til den berømte kok på de sociale medier.

- Mr. Paul var Frankrig. Paven af gourmet har forladt os, skriver han på Twitter.

Den prisbelønnede mesterkok debuterede som kok i en mindre restaurant i Lyon i Frankrig, da han blot var 16 år gammel. Han blev ligeledes undervist og oplært af flere berømte kokke i de følgende år.

Bocuses familie har drevet restaurant igennem adskillige år, den bærer i dag Paul Bocuses fulde navn. Som 22-årig i 1956 overtog han restauranten, som han drev videre.

Blot to år efter fik restauranten tildelt sin første michelinstjerne, og indenfor syv år havde Bocuse formået at bringe tre michelinstjerner til restauranten.

Nu afdøde Paul Bocuse har desuden lagt navn til den prestigefyldte kokkepris Bocuse d'Or, som blev stiftet tilbage i 1983.

Med ønsket om at dele sin erfaring med det franske køkken åbnede kokken i 1990 skolen The Institute of Paul Bocuse i Lyon. Her er studerende fra hele verden blevet undervist i den franske madkultur, etikette og oplevelse.

I 2007 fløj flere end 80 kokke fra hele verden til Frankrig for at fejre mesterkokkens 81-års fødselsdag og hans bidrag til branchen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce