Annonce
Sport

Den gamle dame skranter efter Ronaldo-afsked

Paulo Dybala har skullet påtage sig en større lederrolle efter Cristiano Ronaldos afsked, men indtil videre er det endt i en maveplasker. Juventus har kun fået to point ud af de første fire ligakampe. Foto: Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix
Cristiano Ronaldo har efterladt et tomrum i Juventus, der ikke har vundet i Serie A's fire første runder.

Den værste sæsonstart i 60 år. Det er den barske sandhed for den italienske storklub Juventus.

Den gamle dame, som klubben kaldes, har ikke vundet i de første fire runder, og med blot to point placerer klubben sig sensationelt under nedrykningsstregen inden onsdagens udekamp mod Spezia klokken 18.30.

Fodboldforfatteren Asker Hedegaard Boye, der er ekspert i italiensk fodbold, er langt fra imponeret over Juventus' sæsonstart.

Annonce

- Groft sagt er det et hold, der ikke hænger sammen overhovedet, hvilket er meget atypisk for Juventus, der igennem et årti har været kendetegnet ved at være ekstremt sammenspillet og et stærkt kollektiv, siger Asker Hedegaard Boye.

Han mener, at en stor del af årsagen skal findes i Cristiano Ronaldos afsked og skifte til Manchester United. Det tomrum har Juventus ikke fyldt ud.

- Der har været meget snak om, at han spillede mest for sig selv og ikke formåede at løfte Juventus som hold, selv om han individuelt var god, men man mangler hans mål nu, påpeger Hedegaard Boye.

- Han var den ubetingede stjerne, hvilket var et brud med Juventus' normale ageren, om at ingen er større end holdet. Det var han i de år. Nu skal man tilbage til dyderne med vindermentalitet og holdånd, der altid har gjort Juventus stærk.

Det er Allegri tilbage for at sørge for. Træneren gjorde Juventus til mester fem sæsoner i træk, inden han valgte at trække stikket i 2019. Før denne sæson erstattede han Andrea Pirlo, der skuffede med en fjerdeplads i sin enlige sæson som træner.

- Allegri har ikke fået sat sit præg på holdet endnu. Han har prøvet både 4-4-2 og 4-3-3, men flere af de bærende spillere har ikke fundet deres plads på holdet, vurderer Asker Hedegaard Boye.

Han mener dog heller ikke, at der er den balance i truppen, som Juventus blandt andet havde, da det blev til ni mesterskaber i træk fra 2012 til 2020.

- Der er mange unge spillere, som kan blive gode, og så har man flere ældre spillere, som ikke bliver bedre. Men der er ikke så mange spillere i deres bedste alder fra 25 til 28 år på toppen af deres karrierer.

I de italienske medier er kritikken hård, og sportsavisen La Gazzetta dello Sport var efter Milan-kampen ude med overskriften "Juve, du er så langt nede".

- Juventus bliver kritiseret hårdt. Det er landets flagskib, som i de seneste uger og i sidste sæson slet ikke har lignet sig selv, så klubben får med kniven.

- Der er allerede pres på Allegri, selv om der kun er spillet en kamp i Champions League og fire i Serie A. Der er også pres på de spillere, der skal overtage lederroller efter Ronaldo, blandt andre Paulo Dybala, fortæller Asker Hedegaard Boye.

/ritzau/

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Team Esbjerg

To point på udebane i Champions League: Team Esbjerg var i total kontrol, men til sidst blev det lige lovlig spændende

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Kolding

Koldings brandstationer mangler brandfolk: - Man behøver ikke være noget ekstraordinært for at blive brandmand

Annonce