Annonce
Billund

Den gamle Fakta skal gennemrenoveres: Risikerer at stå tom i årevis

Fakta er rykket ud af ejendommen på Gammelbro, men hænger stadig på en lejekontrakt frem til udgangen af 2021. Ejerne vil gerne have nye lejere ind, men det kræver en større renovering. Yderste konsekvens er, at ejendommen står tom de kommende tre et halvt år. Foto: Alex Hermann

Der er ikke umiddelbart udsigt til, at den gamle Fakta-bygning på Gammelbro i nærmeste fremtid igen bliver fyldt med aktivitet. Ejer forudser, at det bliver nødvendigt med en større renovering, før ejendommen igen kan lejes ud.

Billund: De gamle Fakta-lokaler på Gammelbro i Billund kan i yderste konsekvens komme til at stå tomme i årevis. Ganske vist er Fakta lukket, og lokalerne er tømt, men butikken er stadig bundet af en lejeaftale, som forhindrer, at ejendommen kan blive lejet ud til anden side.

- Som udgangspunkt har vi en uopsigelig lejeaftale på endnu tre et halvt år med Fakta. Men vi har en interesse i, at vi finder en ny lejer, siger Mogens Zinck, som er medejer og administrerende direktør i virksomheden Duras ApS, som ejer ejendommen på Butikstorvet i Billund.

Coop, som ejer Fakta-butikkerne, meldte i april 2018 ud, at 47 Fakta-forretninger over hele landet skulle lukkes. En af de 47 butikker, der ikke skulle fortsætte, var butikken på Gammelbro i Billund.

Coop begrundede lukningen af forretningen i Billund med, at den gennem længere tid har kørt med underskud, og at der ikke umiddelbart var udsigt til, at det skulle blive anderledes.

Fakta i Billund holdt åbent sidste gang fredag den 18. maj 2018.

Skal renoveres kraftigt

Det er omtrent halvanden måned siden, at Fakta lukkede dørene for sidste gang, og siden har ejendommen på Butikstorvet stået tom og forladt. Mogens Zinck forventer ikke at komme til at leje ejendommen ud til en ny dagligvareforretning, og han forudser, at der ligger nogle store renoveringer og venter, inden en eller flere nye lejere kan rykke ind.

- Det vil være svært at få en ny dagligvarebutik ind, fordi kommunen har valgt at nedlægge parkeringspladserne foran. Hvis vi skal have den udlejet igen - og det skal vi - skal der ske nogle væsentlige ombygninger. Hele facaden skal formentlig lukkes op, så den kommer til at ligne ejendommene længere henne, hvor Capital of Children og pizzeriaet hører hjemme. Desuden skal den formentlig deles op i to eller tre lejemål. Det er de tanker, vi går rundt med, men det er noget, der vil kræve en større ombygning. Det bliver en bekostelig affære, så det er en lidt træls situation, lyder det fra Mogens Zinck.

Annonce

Dårligt tidspunkt

- Det er ikke et optimalt tidspunkt at få nye lejere på, siger Mogens Zinck med henvisning til, at Kirkbi efter sommerferien sætter gang i et større byggeri på Butikstorvet. Det vil formentlig medføre en vis mængde byggerod i de kommende år.

Risikoen er derfor, at Faktas gamle lokaler kan stå tomme helt til udgangen af 2021, hvor lejekontrakten udløber.

- Det er yderste konsekvens. Men det kommer an på, hvad vi kan blive enige med Fakta om, siger Mogens Zinck.

Annonce
Billund For abonnenter

Se Grindsted fra drone: Fra oven ligner pladsen en femtakket stjerne

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Vejen For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Tyskland

Tyskland går til valg: De unge må vente på den store omvæltning

Aabenraa

Bil bragede ind i traktor: Promillen var over det tilladte

Danmark

Gigantisk donation: Lego Fonden giver en milliard kroner til covid-19-ramte børn

Vejen For abonnenter

Nadja vejede 186 kilo og fandt trøst i mad: - Folk så overhovedet ikke mig, de så bare min krop som et problem, der skulle ordnes

Billund

Vestermarkskirkens julemarked er tilbage

Danmark

Dall: Pludselig er de socialdemokratiske ministre blevet meget bevidste om at tale om 'skatteydernes kroner'

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Team Esbjerg

Tidligere Team Esbjerg-målvogter er ikke i tvivl: De skal kunne vinde over Buducnost

Haderslev For abonnenter

Mor og datter stiller op til valget som debutanter: - Vi er rå og nye

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Annonce