Annonce
Tønder

Den gode fortælling

Vindmøllerne ved Ballum. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Læserbrev: Jeg efterlyser Kirsten Freudendahl’s (KF) svar på vores store udfordringer som følge af den katastrofale affolkning af Tønder Kommune. Jeg har – som KF ved – allerede angivet, at Tønder Kommune bør være en grøn kommune med vindmøller, som giver enorme årlige afkast vi selv kan disponere over via borgerejede fonde, og med mulighed for højt lokalt medejerskab. En kapitalindsprøjtning på hundreder af millioner vi kan investere i øget bosætning, fremtidens jobs, og bedre velfærd.

Men hvad vil Kirsten Freudendahl? Som vi selv kan beslutte? Jeg har intet hørt endnu, men mens KF overvejer, svarer jeg gerne på hendes spørgsmål om vindmøllerne i Sæd.

Det har i følge ejendomsmæglerne ikke været lettere at sælge huse i Sæd, end det er nu. Fokus hos køberne er nu rettet mod alle de ting, Sæd har formået at skabe i kernen af byen, og det stærke fællesskab. Tilflytterhuset er udlejet til en børnefamilie, og senest har en ejendom i byens udkant været i udbud med fire interesserede købere. Af de seks vindmøller ejes 1.2 (20 pct) af lokale borgere, og anparterne gav et afkast på ca. 13 pct. i 2020. Vindmøllerne har bidraget med 9 millioner til landsbyerne omkring, og 2 millioner til kommunen. Der stod ingen vindmøller på dansk side i området, hvorfor der ingen ‘repowering’ var, men de seks danske vindmøller gjorde, at der blev rejst 2 vindmøller færre på tysk side.

De seks vindmøller ved Sæd er på alle måder en positiv fortælling. Dem skal vi have mange flere af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce