Annonce
Billund

Den gratis shuttlebus i Billund måtte lade turister vente en omgang

Shuttlebussen har været flittigt brugt af turister. Arkivfoto
Billunds gratis shuttlebus har haft en overvældende opbakning i sæsonen, der er gået, men når den ikke kører, er transportmulighederne i og omkring Billund begrænsede for turister, vurderer turismekoordinator.
Annonce

Billund: Den netop afsluttede turisthøjsæson ligner noget, der er bedre end nogensinde før for Billunds gratis shuttlebus, der kører i rutefart mellem Billund Lufthavn, de større turistattraktioner og hoteller i byen.

- Vi har endnu ikke modtaget passagertallene, men det ser ud til, at bussen har været en større succes end nogensinde før, siger Louise Fischer, turismekoordinator ved Billund ErhvervsFremme.

Bussen har således ikke været i stand til at tage alle de ventende turister med ved stoppestederne på én gang, fordi bussen var fyldt op.

- De måtte altså vente en omgang, men vi kørte derud med vores mobile turistinformation og hjalp med at finde andre løsninger, siger Louise Fischer, der beskriver shuttlebussen som en rigtig god og helt unik service til turisterne i de 62 dage, hvor den kører på vejene i højsæsonen.

I de travleste uger var bussen af og til så fyldt, at passagerer måtte vente en ekstra omgang for at komme med. Shuttlebussen har fragtet Billunds mange turister rundt til attraktioner, hoteller og retur til Billund Lufthavn. Det har været en storartet service, som turisterne i den grad har været begejstrede for.

Louise Fischer, Turismekoordinator

Annonce

Dårlig offentlig transport

Bussen er finansieret af Billund Handelsforeningen og en række private aktører, og det betaler sig.

- Man kunne sagtens tænke sig, at der var en bus, der også kørte ud i de små samfund til campingpladser og kroer, men det koster altså, siger Louise Fischer, der omvendt også kan se, at turisterne kommer på arbejde, når shuttlebussen ikke kører.

- De møder faktisk en rigtig dårlig service og dårlige, offentlige transportmuligheder, der giver meget forvirring og vente- og transporttid. For eksempel skal de have danske kroner på sig, så snart de går ud af lufthavnen, siger Louise Fischer, der gerne så, at turisterne kunne scanne deres kreditkort i alle busser.

Året har også budt på endnu en ny, gratis shuttlebus - nemlig fra Vejle til Billund og tilbage igen med flere stop undervejs ved attraktioner og overnatningssteder.

- Det er et flot servicetiltag. Vi har endnu ikke modtaget tal herfra, men der er ingen tvivl om, at Vejle og Billund er en god pendant til hinanden. Vejle har det, Billund ikke har og omvendt, siger Louise Fischer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce