Annonce
Fodbold

Den helt store nedtur for HSV

Så kan det ikke illustreres meget mere præcist - HSV's Gotoku Sakai er røget på halen i kampen mod Paderborn. Foto: Wolfgang Rattay/Scanpix
For et år siden rykkede HSV for første gang nogen sinde ud af Bundesligaen. Mindre end et år senere forpassede klubben muligheden for at vende tilbage med det samme.

Det er et af de helt store kollaps i tysk fodbold i denne sæson.

Måske det allerstørste.

Indtil for omkring to måneder siden regnede alle de kloge fodboldhoveder syd for grænsen med, at oprykningen til Bundesligaen naturligvis blev et anliggende for nedrykkerne fra 1. FC Köln og Hamburger SV. Så måtte alle de andre sekundære hold slås om den tredjeplads, der giver playoff-kampe om oprykning.

”Von wegen”, som tyskerne siger – glem det.

Jo, 1. FC Köln sikrede sig ret suverænt førstepladsen i 2. Bundesligaen, men HSV’s sæson kollapsede stille og roligt. På intet tidspunkt havde det været rigtig godt, men da storebror pryglede lillebror St. Pauli for et par måneder siden, troede alle, at nu kørte det.

Det gjorde det ikke.

Siden har HSV, der som bekendt rykkede ud af Bundesligaen for første gang nogen sinde for et års tid siden, ikke vundet, og da det søndag heller ikke lykkedes i ottende forsøg i træk, og udekampen i Paderborn blev tabt 4-1, skete katastrofen – muligheden for oprykning er væk.

Annonce

Og hvad så nu?

Jo, det kan i teorien stadig lade sig gøre i sidste spillerunde, fordi HSV kun er tre point efter Union Berlin på tredjepladsen, men i praksis er hamburgernes målscore så dårlig, at løbet er kørt.

En gigantisk nedtur, der altså blev cementeret i en kamp, hvor HSV kun ved reduceringen til 2-1 midt i anden halvleg en kort overgang troede på miraklet. Så scorede Paderborn to gange, rykkede dermed selv tættere på direkte oprykning og sendte HSV ud i glemslen.

Og hvad skal der så ske nu?

Ingen ved det. Træner Hannes Wolf sagde efter kampen, at han jo som udgangspunkt havde masser af lyst til at fortsætte som træner, men det synes usandsynligt, at klubben synes, at det er en god ide.

Samtidig ved ingen, om klubbens pengemand Klaus-Michael Kühne har lyst til at blive ved med at smide millioner i et stort, sort HSV-hul.

Fremtiden er uvis for den tidligere storklub, og den tidligere Bundesliga-træner Peter Neururer havde allerede før kampen i Paderborn i avisen Bild advaret klubben.

- Nedrykningen var slem, men det er endnu værre ikke at komme op igen med det samme. Jeg tror, at HSV kan lide samme skæbne som Bochum, der rykkede ned for ti år siden og aldrig siden er vendt tilbage, advarede Peter Neururer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce