Annonce
Billund

Den Jyske Sparekasse fusionerer med Vestjysk Bank - får hovedsæde i Herning

Den Jyske Sparekasse i Grindsted vil fusionere med Vestjysk Bank. Den nye bank vil komme til at hedde Vestjysk Bank og have hovedsæde i Herning. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Den 13. januar skal aktionærerne i Den Jyske Sparekasse tage stilling til, hvorvidt den lokale sparekasse med hovedsæde i Grindsted skal gifte sig med Vestjysk Bank.

Grindsted: Den Jyske Sparekasse med hovedsæde i Grindsted står foran en fusion. Sparekassen meddeler, at den er blevet enig med Vestjysk Bank om en fusion. Den nye bank vil komme til at hedde Vestjysk Bank og få hovedsæde i Herning.

- Fusionen giver os mulighed for at blive Danmarks stærkeste lokalbank. I dag er vi lokale banker med et solidt engagement i det område, vi er en del af, og med et godt kendskab til vores kunder. Fusionen giver os mulighed for at fortsætte med at være lokale, samtidig med at vi sammen kommer til at stå stærkere, til gavn for både vores kunder, aktionærer og medarbejdere, siger Kim Duus, der er bestyrelsesformand i Vestjysk Bank ifølge en pressemeddelelse.

Kim Duus fortsætter efter planen som bestyrelsesformand for den nye bank, mens Niels Fessel, der er bestyrelsesformand i Den Jyske Sparekasse, bliver næstformand. Også han ser frem til det nye ægteskab.

- En fusion mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank er den rigtige beslutning på det rigtige tidspunkt. Udover vores lokale forankring deler vi fælles værdier, og vores geografiske placeringer er vidt omfang komplementære. Fusionen vil give os nogle muligheder, som vi ikke får ved at stå alene, siger han.

Annonce

Hovedsæde i Herning

Vestjysk Bank har hidtil haft hovedsæde i Lemvig, men fremover bliver det altså Herning, der bliver hjembyen for det nye pengeinstitut. På den måde bliver der mulighed for at starte en ny tilværelse og et nyt ægteskab på neutral bane.

- Det er vigtigt for os fortsat at være til stede i både Lemvig og Grindsted. Men hvis vi valgte at beholde hovedkontoret i enten Lemvig eller Grindsted, ville vi automatisk afskære en masse dygtige medarbejdere, der i dag arbejder i et af de to hovedkontorer, fra at kunne fortsætte i banken. Ved at samle hovedkontorsfunktionerne giver vi de ansatte i de to eksisterende hovedkontorer mulighed for at blive en del af holdet indenfor rimelig kørselstid, samtidig med at vi beholder filialer i både Lemvig og Grindsted, forklarer Jan Ulsø Madsen, der er administrerende direktør i Vestjysk Bank.

Den 13. januar holder de to pengeinstitutter generalforsamling, hvor der vil blive taget stilling til fusionen.

Vestjysk Bank beskæftiger cirka 390 medarbejdere, mens Den Jyske Sparekasse har cirka 360 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Gense JV Direkte: Mattias Tesfaye svarer på spørgsmål om hjemsendelser og omstridte børn i Syrien

Sydjylland

Minister holder fast i sag om udviste syrere: - Nogle får ja, og andre får nej

Annonce