Annonce
Erhverv

Den Jyske Sparekasses overskud reddes af engangsindtægt: Indfører negative renter

Den Jyske Sparekasse med bankdirektør Claus E. Petersen i spidsen er fredag eftermiddag kommet med regnskab for 2019. Lokale Pengeinstitutter/arkiv/Ritzau Scanpix
Den Jyske Sparekasse indfører ligesom mange andre banker negative renter
Annonce

Grindsted: Umiddelbart ser det ud til, at Den Jyske Sparekasse klarede sig ret så meget bedre i 2019 end året før. Overskuddet før skat steg nemlig til 148,6 millioner kroner fra 98,3 millioner kroner i 2018.

Men bag tallene gemmer der sig en stor engangsindtægt for salget af aktier i Sparinvest. Faktisk fik sparekassen i forbindelse med Nykredits køb af aktierne en skattefri kursgevinst på 80,8 mio. kr.

- Vi må erkende, at resultatet - trods den markante stigning i forhold til sidste år - ikke er tilfredsstillende, da det er præget af for høje nedskrivninger.

- Derudover indeholder resultatet også engangsindtægter i forbindelse med salget af aktier i Sparinvest. Så selvom der året igennem har været travlhed i sparekassen, og vi har forbedret resultatet, så har nedskrivningerne været på et utilfredsstillende niveau, skriver banken i regnskabet.

Resultatet ligger inden for de senest offentliggjorte forventninger om et resultat i intervallet 140-160 mio. kr. - men sparekassen havde dog ved indgangen til året sat et interval på 200-220 mio. kr.

2019, der var sparekassens første hele regnskabsår som børsnoteret pengeinstitut, er præget af nedskrivninger på 160,6 mio. kr. mod 106,4 mio. kr. i 2018. Det er højere end forventningen ved indgangen til 2019.

Annonce

Negative renter

Bankdirektør Claus E. Petersen glæder sig dog over en øget aktivitet - blandt andet på grund af 2019's store konverteringsbølge.

- Mens kunderne kan drage fordel af de lave renter til omlægning af lån, finansiering af ny bil med videre, så sætter det den grundlæggende bankforretning under pres. Det skyldes blandt andet, at vi som sparekasse betaler 0,75 pct. for at placere en del af indlånsoverskuddet i Nationalbanken.

- For at opretholde en fornuftig indtjening har sparekassen i 2019 besluttet at indføre negative renter for både privat- og erhvervskunder. For privatkunder er det alene indlån over 500.000 kr., siger direktøren om regnskabet.

Den Jyske Sparekasse venter i 2020 et resultat før skat i niveauet 85-125 mio. kr.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Gram Equipment går rettens vej for at få 650 mio. kroner efter skandalehandel: De kommer til at tilbagebetale uanset hvad

Danmark For abonnenter

Kurt Beier slipper for tiltale for menneskehandel: - Det skriger til himlen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Danmark For abonnenter

Forstå skandalesagen om de udenlandske chauffører i slumlejr

Annonce