Annonce
Vejen

Den kollektive trafik skal kulegraves

Marion Mortensen er nyvalgt til byrådet.Foto: André Thorup

JydskeVestkysten præsenterer de 10 nye ansigter i Vejen byråd. Alle er blevet bedt om at besvare de samme 10 spørgsmål, og det andet nye byrådsmedlem er Marion Mortensen fra Venstre, der blev valgt ind med 299 personlige stemmer.

Annonce

Hvem/hvad fik dig til at stille op til byrådet?

Jeg blev spurgt, om det ikke lige var noget for mig. Jeg må have gjort mig bemærket på en eller anden måde.

Jeg har altid haft en filosofi omkring landdistrikter, hvor jeg selv bor, at hvis man ikke selv er aktiv frivillig, kan man heller ikke forvente, at andre er det. Med andre ord, hvis man ikke selv hjælper til, kan det heller ikke forventes, at der er nogen andre der vil. Enhver form for arrangementer og fritidstilbud til børn og voksne i vores landsbyer skal der jo være nogen til at igangsætte og holde styr på.

Hvad forventer du af de næste fire år? Nævn to-tre punkter.

Min forventning til de næste fire år er, at vi får endnu mere fokus på landdistrikterne. Mange i landsbyerne bruger rigtig meget fritid på at holde samfundet i gang, det kan vi ikke undvære, men der skal mere hjælp til fra kommunens side. Både i form af midler, men også konkret hjælp i forskellige sager, der arbejdes med.

Der skal hurtigst muligt findes en afklaring på, hvilke motorvejsstrækninger Vejdirektoratet vil arbejde videre med, så vi ikke stavnsbinder mange husejere unødigt.

Den kollektive trafik skal kulegraves, eller mangel på samme. Der skal findes langsigtede løsninger, som måske endda skal formes forskelligt i de forskellige områder i kommunen. Det skal være fleksible løsninger, som kan ændres efterhånden, som behovene ændres. Hvis der i år bor 10 unge mennesker, der skal udenbys for at læse, er det jo ikke sikkert, at der er 10 om tre år, ja, så er behovet jo allerede ændret væsentligt.

Hvornår har du sidst brugt kollektiv transport? Hvilken?

Det er mange år siden, jeg har brugt kollektiv transport. En taxa i ny og næ er det blevet til, men ellers plejer vi som regel at køre selv.

Nævn en film eller en tv-udsendelse, der for nylig har gjort indtryk på dig og hvorfor.

I den senere tid har der været flere dokumentarprogrammer med anbragte børn og unge, det at være i en plejefamilie, og udsendelser om misbrugte børn og unge, som er blevet totalt overset af det offentlige. Heldigvis er det ganske få sager, men en sag er en for mange.

Da vi selv er forældre og plejeforældre, er det udsendelser der giver stof til eftertanke og berører en dybt i sjælen.

Hvilke idéer har du til, hvordan man får folk til at bosætte sig i landområderne?

Der er flere vigtige faktorer for at få folk til, at bosætte sig i landdistrikterne. Nogle af de vigtigste faktorer er:


 1. kollektiv trafik eller andre muligheder for, at komme fra A til B specielt for børn, unge og ældre. Det behøver ikke nødvendigvis at være store busser,

  1. det kan være små busser,
  2. små busser ejet at byen og/eller sponsorer,

 • delebiler ejet af byen i en forening, som brugere bliver medlem af,


 1. Flextrafik forenkles og gøres billigere,
 2. Nytænkning af Sydtrafik. Se på hvordan andre trafikselskaber nytænker etc. Nordjyllands trafikselskab, som har vundet en international pris for deres nye model.


 1. At der er skole, børnecenter eller som min. dagpleje/vuggestue.
 2. Hvis der er indkøbsmulighed, at den bibeholdes og støttes op omkring, at butikken har/får de bedste betingelser omkring placering og P-pladser.
 3. At der emmer af liv i og omkring landsbyerne, både i form af sammenhold, men også i form af fritidsaktiviteter og arrangementer.
 4. At der er mulighed for at leje, købe ejendom og ikke mindst at der er en valgmulighed for enten, at købe eksisterende bolig, eller at bygge selv.
 5. Hvis vi er helt ude på landet, skal der kigges nærmere på planloven, således at der bliver gunstige muligheder for, at udnytte nedlagte landbrugsejendomme til alternative formål og erhverv.

Hvad spiser du til hverdag til morgenmad?

Jeg spiser altid havregryn med mælk og lidt sukker på, og har gjort det hele mit liv.

Nævn din bedste ferieoplevelse.

I 10 år havde vi en lejlighed i Tyrkiet med et hold venner, det har været nogle rigtig gode ferier.

Vi har aldrig været i USA og har en stor drøm om, at vi skal prøve det inden længe.

I hvilket omfang bruger du de sociale medier, og hvad giver de dig?

Jeg bruger dagligt Facebook, men mest som et oplysningsmedie. I min valgkamp har jeg brugt FB rigtig meget, både til at debattere forskellige emner, men også for at gøre opmærksom på mig selv.

Hvad er din yndlingsbeskæftigelse i din fritid?

Det er ret begrænset, hvor meget fritid der er til rådighed, men jeg slapper af, hvis jeg kan holde mig vågen til at se en god spændingsfilm. Jeg kan godt lide, at være kreativ og ind imellem deltager jeg på forskellige kurser inden for blomsterbinding, pileflet, glasperler, og det sidste jeg har deltaget i er et malekursus. Jeg kunne godt tænke mig at deltage i et smykkekursus, så nu må vi se hvad der kan blive tid til.

Jeg elsker at holde ferie, og helst i den tid, hvor det er mørkt og koldt herhjemme, så er der ikke noget bedre end at rejse sydpå, hvor der er lidt sol og varme.

Nævn en person, du beundrer.

Kirsten Bruun, Hovborg har en fantastisk evne til, at få alle til at føle sig som en vigtig brik i et puslespil, som omhandler det sted og område, hvor hun selv er bosiddende og en del af. Kirsten støber kuglerne, kaster dem op i luften, og de bliver som regel alle grebet af nogen, som ønsker at være en del af processen.

Det bedste ved Kirsten er, at hun gerne deler ud af sine kreative tanker og ideer. Jeg kan kun sige en negativ ting om Kirsten, og det er, at hun og Peter for nogle år siden forlod Gesten til fordel for Hovborg. Se nu, hvordan Hovborg er blomstret op siden.

Kort om

Alder: 53Bopæl: Ravnholt i Gesten

Civilstand: Gift med Ole Lomholt Mortensen

Arbejde: Plejeforælder og butiksassistent Hos Lisbeth i Brørup

Marion Mortensen er nyvalgt til byrådet.Foto: André Thorup
Marion Mortensen er nyvalgt til byrådet.Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce