x
Annonce
Indland

Den Lille Havfrue er blevet udsat for hærværk

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Ukendte gerningsmænd har skrevet "Free Hong Kong" på Den Lille Havfrue i København.

Den Lille Havfrue på Langelinie i København er natten til mandag blevet udsat for hærværk.

Det oplyser Københavns Politi til BT.

- Ukendte gerningsmænd har i løbet af natten skrevet grafitti på den sten, havfruen sidder på, fortæller vagtchef ved Københavns Politi Jesper Frandsen til mediet.

Gerningsmændene har skrevet "Free Hong Kong" med store røde bogstaver.

Politiet, som rykkede ud til stedet omkring klokken seks mandag morgen, ved endnu ikke præcist, hvornår hærværket er blevet lavet.

Fra morgenstunden har politiet gennemsøgt gerningsstedet med hunde.

Politiet har også ledt efter spor i området. Der er blandt andet interesse for at finde noget af malingen, skabelonen og de spraydåser, som gerningsmændene har brugt.

Politiet forsøger ligeledes at indsamle videomateriale fra området, som måske kan hjælpe med at kaste lys over, hvem gerningsmændene er.

Ifølge Ekstra Bladet har politiet mandag morgen afspærret området omkring statuen.

Det er ikke første gang, at Den Lille Havfrue er blevet udsat for hærværk. Flere gange igennem årenes løb har man således været nødt til at udbedre hærværk mod statuen.

Op til flere gange har havfruen fået savet sit hoved af, ligesom hendes ene arm er blevet det. Der er også blevet hældt maling ud over hende flere gange.

Den Lille Havfrue er lavet af billedhuggeren Edvard Eriksen og modelleret efter hans kone, Eline.

Figuren er billedhuggerens legemliggørelse af havfruen i H.C. Andersens berømte eventyr.

Statuen er en gave til byen København, skænket af brygger Carl Jacobsen, der var søn af Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen.

/ritzau/

Link til artikel
Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce