Annonce
Sønderborg

Den lille prins med klimaproblemer på Sønderborg Teater

Sønderborg: Klimaforandringerne er desværre kommet for at blive, men 27 elever i alderen 8-12 år fra Als Performance Akademis juniorafdeling vil gøre deres til at sætte problemet under lup. Lige nu er de derfor i fuld gang med at øve til musicalen "Verden i 0", som opføres på Sønderborg Teater tirsdag 12. november kl. 18.30.

Musicalen bygger på Antoine de Saint-Exupérys poetiske eventyr om Den Lille Prins, der rent og uden bagtanker har et budskab om at sætte pris på kærligheden og dem, der står os nær.

I forestillingen "Verden i 0" spiller klimaet en helt central rolle i elevernes fremstilling af det kendte eventyr. I den nye version af forestillingen er der også kommet nye sange til, og eleverne har også bidraget med egne sangtekster. Eleverne lover en poetisk forestilling med musik, dans og drama, som tager tilskuerne med på en rumrejse tour de force til Solplaneten, Isplaneten, Affaldsplaneten og Naturplaneten.

Der er entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce