Annonce
Varde

Den lokale infrastruktur skal trimmes og gøres grøn

Det er ikke nogen hemmelighed, at borgmester Erik Buhl (tv.) har nydt stor opbakning fra finansordfører Christian Rabjerg Madsen (S) i bestræbelserne på at få udvidet rute 11. De kender hinanden særdeles godt, da Christian Rabjerg Madsen faktisk fortsat er ansat i Varde Kommune, men lige nu har orlov. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Med den forventede udvidelse af rute 11 fra Korskro til Varde vil både Venstre og Socialdemokratiet se på en forbedret infrastruktur i Varde Kommune, der også indbefatter flere ladestationer.

Varde Kommune: Han har været grøn af misundelse i mange år, Borgmester Erik Buhl (V), når han kunne se andre kommuner få nye statsveje og motorveje.


Vi har behov for at lægge en strategi. Vi skal også søge penge fra cykelpuljen. Vi har i den grad behov for elladere i sommerhusområderne.

Gruppeformand Søren Laulund (S), Varde Byråd


Men endelig ser det ud til, at Erik Buhl og resten af byrådet får opfyldt et gammelt ønske om at få udvidet rute 11 mellem Korskro og Varde. Det er en del af regeringens udspil til en ny infrastruktur i Danmark. Og der er også en mindre ladepark med fem lynladere med i pakken.

- Vi får omlagt trafikken til grøn trafik. Det kan være en del af den pakke, vi kan fortælle til hele Europa. Der er god sammenhængskraft i tingene, siger Erik Buhl.

Han håber, at rute 11 er udvidet inden udgangen af 2024. Oplægget er, at vejen skal omdannes til en 2+1 vej. Men Vejdirektoratet skal først lave en større forundersøgelse.

Annonce

Parløb med Søren

Erik Buhl har sammen med socialdemokraternes gruppeformand, Søren Laulund, haft et tæt parløb i bestræbelserne på at få udvidet rute 11. Begge er opmærksomme på, at det ikke nytter noget at udvide rute 11, hvis ikke Varde Kommune selv gør den lokale infrastruktur bedre.

- Vi skal have kigget på trafikflowet i Varde by, siger Erik Buhl.

Søren Laulund har svært ved at skjule sin begejstring over den sandsynlige udvidelse af hovedvejen til Korskro. Men han vil ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt.

- Det har vi brugt meget tid på. Nu er første skridt lykkedes, siger Søren Laulund.

Annonce

Elladere

Men som han siger, så skal hele byrådet holde gryden i kog. Selv kommer han nye tiltag i gryden, som skal diskuteres på næstkommende møde i økonomi- og erhvervsudvalget.

- Vi har behov for at lægge en strategi. Vi skal også søge penge fra cykelpuljen. Vi har i den grad behov for elladere i sommerhusområderne, siger Søren Laulund.

Helt konkret så skal der ifølge ham forberedes nye parkeringspladser med elladere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce