Annonce
Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

På banen opførte spillerne sig sportsligt. Men det var en meget mærkelig kamp for en del af tilskuerne. Foto: Morten Nielsen
Begge hold var på hjemmebane i en meget underlig håndboldkamp, som må siges at være mere lokal end et almindeligt lokalopgør. Kampen viste med al tydelighed, at udbryderholdet er kommet bedst igennem, når det gælder det sportslige.

Ansager/Grindsted: Der er spæde tegn på afspænding blandt de yngre, men anden søndag i advent var en underlig dag for mange i Ansager. En håndboldstrid, som betyder, at byen lige nu har to hold i damernes 3. division, kulminerede.

De to hold mødte hinanden - begge på deres hjemmebane, Skovlund-Ansager Hallen. Byen har lidt færre end 1300 indbyggere.

Lars Sadova, 59 år, Skovlund, stod og tjekkede coronapas på de mange tilskuere, der mødte op til opgøret mellem klubberne. Entreen var gratis.

Annonce

- Der bliver jo nok ingen venskabskampe mellem holdene foreløbig. Der er kold luft mellem de to klubber. Jeg holder med det gamle hold, GGIF, for jeg sidder også i bestyrelsen i håndboldudvalget. Men det er da en mærkelig dag, sagde Lars Sadova inden kampen.

Han var på forhånd klar over, at det vil blive svært, og hans eget hold fik da også en ordentlig dukkert i det mere end lokale opgør.

De to hold

Den anden klub hedder Skovlund Ansager HK Ribe HK, og er en udbryder af Ansager IF, hvor det oprindelige SIF/Ansager i mange år var en magtfaktor  i kvindehåndbold i Varde Kommune. Af og til har holdet ligget i 2. division.

Holdet hørte under Ansager IF, men en strid betød, at Skovlund Ansager HK Ribe HK brød ud og altså slog sig sammen med Ribe for at få en ny licens. Mange spillere fulgte med, så det oprindelige hold slog sammen med Grindsted. Det hedder nu GGIF-SIF/Ansager og spiller videre med SIF/Ansagers licens.

Kampen blev ikke lige, selv om GGIF-SIF/Ansager kom bedst fra start og scorede de første to mål. Den endte 11-34. Teknisk set var udbryderholdet Skovlund Ansager HK Ribe HK på udebane, men sejrede altså stort. Holdene skal møde hinanden en gang mere i foråret.

Efter kampen er Skovlund Ansager HK Ribe HK et tophold med ti point - kun to point efter førerholdet. GGIF-SIF/Ansager ligger lige nu til nedrykning med kun et point.

Så som Lars Sadova siger, er det nok sidste sæson, de to hold mødes på denne måde. Måske rykker GGIF-SIF/Ansager ned. Det er heller ikke usandsynligt, at Skovlund Ansager HK Ribe HK rykker op. Det vil glæde ham, hvis det slutter med den type ultralokalopgør, der virkelig udstiller en strid i lokalsamfundet.

Annonce

Håb om afspænding

Men der er måske håb om afspænding i Ansager.

Marika Jørgensen på 20 år var sammen til kampen med Maja Andersen. De to burde egentlig ikke kunne se kampen som veninder for Marika holder med den nye klub  Skovlund Ansager HK  Ribe HK.

- Jeg holder med Skovlund Ansager, fordi jeg spiller i klubben, siger 20-årige Marika.

Maja er svigerdatter til Birgitte Jakobsen, formand for Ansager Idrætsforening, der var en del af striden, men som repræsentant for den anden klub.

De to burde være arvefjender, men der er heldigvis gode vibrationer i luften.

Annonce

Ser kun den ene klub

Aase Held, 57 år, er sammen datteren Majte Held. Hun holder med det nye Skovlund Ansager HK Ribe HK, der allerede før kampen lå langt foran GGIF-SIF/Ansager i tabellen.

- Det er på tide, vi møder hinanden, siger Aase Held, der kun holder med den nye klub. Det andet hold ser hun og datteren ikke.

- Vi er orange, konstaterer Aase Held.

Charlotte Buelund og Nanna Buelund er mor og datter og vil bare se kampen. De har intet med striden i Ansager at gøre.

- Vi kommer fra Grindsted og kender nogle af spillerne, siger Charlotte Buelund, der har mærket, at en del af kampene nu spilles i Ansager, selv om mange spillere er fra Grindsted.

- Det er lidt træls at skulle køre så langt, siger Charlotte Buelund.

Men det går hun altså.

Danny Bruslund er centerleder i Skovlund-Ansager Hallen, men mærker ikke så meget til striden. Han bemærker dog, at hallen er velbesøgt på denne dag.

- Vi prøver at være så neutrale som muligt. Jeg synes, det går meget godt, siger Danny Bruslund om at skulle lægge hjemmebane til to klubber, som ikke lige frem elsker hinanden.

De unge kan godt mødes på tværs af nogle skel. Her Marika Jørgensen og Maja Andersen før kampen. Foto: Morten Nielsen
Majte og Aase Held ser kun håndbold i Ansager, når det er det nye Skovlund Ansager HK Ribe HK, der spiller i hallen. Men i går så de altså også Ansagers andet hold. Foto: Morten Nielsen
Nanna og Charlotte Buelund har intet med striden i Ansager at gøre. De kommer for at heppe på nogle Grindsted-spillere, som de kender. Foto: Morten Nielsen
Lars Sadova har et ben i den ene lejr, men er glad for, at det nok slutter med den type opgør, hvor Ansager møder sig selv. Det er mærkeligt, synes han. Foto: Morten Nielsen
De orange vandt meget stort. Foto: Morten Nielsen

Vi prøver at være så neutrale som muligt. Jeg synes, det går meget godt,

Danny Bruslund, centerleder i hallen, der lægger hjemmebane til begge hold
Annonce
Varde For abonnenter

Decemberstormen i 1999 varmer fortsat: Vognmanden på 81 år brænder sig fra høje varmeregninger

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Martin svor, at han ikke ville dø på sin søns 12-års fødselsdag: To dage senere trak familiefaren vejret for sidste gang efter tre år i smertehelvede

Vejen For abonnenter

Jack var død i 20 minutter og lå i koma: Nu spiller han fodbold med landsholdskæmpe

Sønderborg

Michael smøgede ærmerne op og droppede smøgerne: - Jeg havde lovet min søn at stoppe

Aabenraa

Gammelt industriområde skifter karakter: Murer har revet gammelt mejeri ned og omdannet vaskeri til depothus

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

EfB For abonnenter

Genlæs livebloggen: Langskudsmål fra sjælden starter og endnu et mål til farlig angriber

Sydjylland For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Kolding

Johns kræftsyge kone faldt i kommunens løse fliser og brækkede lårbenet: Nu er Tove død og John forlanger en reaktion fra kommunen

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Billund For abonnenter

Kokkene i Mini Chef har madspild i tankerne: Derfor er portionerne ikke så store

Erhverv For abonnenter

Her er de rige investorer, som sætter penge i lokale startup-firmaer: - Skidt med at der ikke kommer penge retur

Haderslev

Der var desperat mangel på folk: Formanden måtte afsted for at vende pølser

Annonce