Annonce
forside

Den nedlagte vej

Læserbrev: Det bliver længere jo mere skræmmende, at læse avisen. Nu har man tænkt sig at blive endnu grovere over for landmanden. Man vil for alt i verden undgå at tabe ansigt over for kommunens borgere. I mine øjne har I kvajet jer godt og grundigt, og vist hvor lumpne I er.

Sagen drejer sig jo egentlig om, at I imod alle regler og love, har udført en handling som virkelig koster. Man bliver ved at forsvare sig med at det går ud over borgernes penge.

Byrådet har taget nogle beslutninger, der virkelig tømmer kommunekassen. Det kan man da ikke blive at høvle ned på landmanden for. Man må da efterhånden snart finde ud af, at tage ansvar for sine handlinger, det får vi andre i Kommunen da lov til.

Mage til udnyttelse af magt i form af de titler i brillerer jer med, har jeg aldrig forestillet mig at min Kommune udfører. Hvornår lægger i beslag på min ejendom.

Byrådet har 27 medlemmer - kun en er imod. Har man slet ikke en dårlig smag i munden, vel vidende at det man gør er ulovligt. Kunne ønske mig at byrådet blev gjort personligt

ansvarlig - så er man fritaget for, det går ud over borgernes penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ædle dråber i nye rammer

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce