Annonce
Sport

Den perfekte afskedsgave

Sæsonens - og Tøndertidens - sidste kamp for træner Claus Lyngsøe. Han fik en flot sejr i afskedsgave.Foto: Claus Thorsted

TM Tønder vandt mandag aften 29-23 over Mors-Thy i pokalturneringen. Det var samtidig sidste arbejdsdag i Tønder for både Claus Lyngsøe, Jimmi Elmgaard og Nikolaj Enderleit.

På en 1. maj, hvor venstreorienterede partier traditionen tro markerede den politiske kamp landet over, fandt en mere sportslig kamp sted i Tønder mandag aften. Der var dog lidt hårdt arbejde over det. Mere om det senere.

TM Tønder tog kampen op mod Mors-Thy i pokalturneringen. En sidste opgave inden sommerpausen.

Men mere opsigtsvækkende var det, at kampen ikke bare var sæsonens sidste. Det var også sidste optræden i Tønder-trøjen for Nikolaj Enderleit, der skifter til Ribe-Esbjerg, og Jimmi Elmgaard, der forlader klubben, samt Claus Lyngsøe, der stopper sin trænergerning i klubben efter indeværende sæson. Også holdleder Kaj Mikkelsen og sportschef Rene Boeriths havde sidste dag på kontoret mandag.

Et farvel til store profiler, som alle blev takket inden kampen og sendt afsted med ønsker om god vind til fremtidige gøremål. Midt i det hele blev den vemodige stemning brudt, da man til gengæld meddelte, at Kristian Stoklund Larsen har forlænget kontrakten med Tønder et år. En glædelig nyhed for de fremmødte fans.

Men før der var dømt klubskifte, sommerferie og fremtidsplaner, skulle kampen mod Mors-Thy lige vindes.

Annonce

Kampen i tal

TM Tønder - Mors-Thy 29-23 (13-12)

Stillinger undervejs: 3-6, 6-10, 11-10, 19-13, 24-14, 25-21

Målscorere Tønder: Mathias Jørgensen 8, Kristian Stoklund 7 (2), Oliver Eggert 3, Jimmi Elmgaard 3, Henrik Storm 2, Niclas Thyssen 2, Rune Schrøder 1, Thomas Oesen 1, Dennis Klinge 1, Rolf Ravn 1

Topscorer Mors-Thy: Nicolai Sommer 7

Udvisninger: Mors-Thy 1

Festaften i Tønder

Og tilbage til det med det hårde slid.

Tønder måtte nemlig lægge sig i selen for at følge med gæsterne. I hvert fald i begyndelsen. Mors-Thy var foran, indtil der var fem minutter igen af 1. halvleg. Men så tog noget ved Tønder. Sønderjyderne lavede en stribe hurtige mål og tog føringen. Blandt andet scorede både Niclas Thyssen og derefter Henrik Storm i tomt mål. Tønder var således foran 13-12 ved pausen.

I anden halvleg virkede Tønder i den grad opsat på at give træneren en fin afskedsgave. Dennis Klinge i målet imponerede med tv-redninger, og Kristian Stoklund Larsen viste gang på gang, at han er god valuta for pengene og nok også er det i næste sæson. Syv mål scorede playmakeren i opgøret.

Ideen med at score i et tomt mål blev lidt af et tema i kampen, hvor flere Tønder-spillere bød ind med manøvren i anden halvleg, selv Dennis Klinge.

Den festlige aften i Tønder syntes total, da Christian Trans blev sat i målet inden et straffekast. Det reddede han med største selvfølgelighed, og hjemmeholdet var i fuld kontrol. Med et kvarter igen var Tønder foran med ti mål, og sejren - og sæsonen - blev herefter kørt sikkert i hus. Kampen endte 29-23 til Tønder.

Flot punktum

Dermed var sidste side skrevet i bogen om TM Tønder for Claus Lyngsøe, Jimmi Elmgaard og Nikolaj Enderleit. De fik uden tvivl den bedste afsked med klubben, de kunne ønske sig.

- Det var rigtig godt at få en sejr i sidste kamp. I den proces, jeg har været en del af i de seneste tre år, har vi flyttet meget. Vi startede med næsten ingenting, og nu leverer vi spillere til ligahold, siger Claus Lyngsøe.

Han var en anelse rørt, da snakken faldt på det faktum, at han ikke skal træne holdet mere.

- Det er lidt vemodigt. Det er gode drenge og et godt team, siger Claus Lyngsøe.

Men Tønder-holdet er videre i pokalturneringen og på den måde givet videre til næste sæson på fornemmeste vis. Et flot punktum for TM Tønder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce