Annonce
Sport

Den perfekte afskedsgave

Sæsonens - og Tøndertidens - sidste kamp for træner Claus Lyngsøe. Han fik en flot sejr i afskedsgave.Foto: Claus Thorsted

TM Tønder vandt mandag aften 29-23 over Mors-Thy i pokalturneringen. Det var samtidig sidste arbejdsdag i Tønder for både Claus Lyngsøe, Jimmi Elmgaard og Nikolaj Enderleit.

På en 1. maj, hvor venstreorienterede partier traditionen tro markerede den politiske kamp landet over, fandt en mere sportslig kamp sted i Tønder mandag aften. Der var dog lidt hårdt arbejde over det. Mere om det senere.

TM Tønder tog kampen op mod Mors-Thy i pokalturneringen. En sidste opgave inden sommerpausen.

Men mere opsigtsvækkende var det, at kampen ikke bare var sæsonens sidste. Det var også sidste optræden i Tønder-trøjen for Nikolaj Enderleit, der skifter til Ribe-Esbjerg, og Jimmi Elmgaard, der forlader klubben, samt Claus Lyngsøe, der stopper sin trænergerning i klubben efter indeværende sæson. Også holdleder Kaj Mikkelsen og sportschef Rene Boeriths havde sidste dag på kontoret mandag.

Et farvel til store profiler, som alle blev takket inden kampen og sendt afsted med ønsker om god vind til fremtidige gøremål. Midt i det hele blev den vemodige stemning brudt, da man til gengæld meddelte, at Kristian Stoklund Larsen har forlænget kontrakten med Tønder et år. En glædelig nyhed for de fremmødte fans.

Men før der var dømt klubskifte, sommerferie og fremtidsplaner, skulle kampen mod Mors-Thy lige vindes.

Annonce

Kampen i tal

TM Tønder - Mors-Thy 29-23 (13-12)

Stillinger undervejs: 3-6, 6-10, 11-10, 19-13, 24-14, 25-21

Målscorere Tønder: Mathias Jørgensen 8, Kristian Stoklund 7 (2), Oliver Eggert 3, Jimmi Elmgaard 3, Henrik Storm 2, Niclas Thyssen 2, Rune Schrøder 1, Thomas Oesen 1, Dennis Klinge 1, Rolf Ravn 1

Topscorer Mors-Thy: Nicolai Sommer 7

Udvisninger: Mors-Thy 1

Festaften i Tønder

Og tilbage til det med det hårde slid.

Tønder måtte nemlig lægge sig i selen for at følge med gæsterne. I hvert fald i begyndelsen. Mors-Thy var foran, indtil der var fem minutter igen af 1. halvleg. Men så tog noget ved Tønder. Sønderjyderne lavede en stribe hurtige mål og tog føringen. Blandt andet scorede både Niclas Thyssen og derefter Henrik Storm i tomt mål. Tønder var således foran 13-12 ved pausen.

I anden halvleg virkede Tønder i den grad opsat på at give træneren en fin afskedsgave. Dennis Klinge i målet imponerede med tv-redninger, og Kristian Stoklund Larsen viste gang på gang, at han er god valuta for pengene og nok også er det i næste sæson. Syv mål scorede playmakeren i opgøret.

Ideen med at score i et tomt mål blev lidt af et tema i kampen, hvor flere Tønder-spillere bød ind med manøvren i anden halvleg, selv Dennis Klinge.

Den festlige aften i Tønder syntes total, da Christian Trans blev sat i målet inden et straffekast. Det reddede han med største selvfølgelighed, og hjemmeholdet var i fuld kontrol. Med et kvarter igen var Tønder foran med ti mål, og sejren - og sæsonen - blev herefter kørt sikkert i hus. Kampen endte 29-23 til Tønder.

Flot punktum

Dermed var sidste side skrevet i bogen om TM Tønder for Claus Lyngsøe, Jimmi Elmgaard og Nikolaj Enderleit. De fik uden tvivl den bedste afsked med klubben, de kunne ønske sig.

- Det var rigtig godt at få en sejr i sidste kamp. I den proces, jeg har været en del af i de seneste tre år, har vi flyttet meget. Vi startede med næsten ingenting, og nu leverer vi spillere til ligahold, siger Claus Lyngsøe.

Han var en anelse rørt, da snakken faldt på det faktum, at han ikke skal træne holdet mere.

- Det er lidt vemodigt. Det er gode drenge og et godt team, siger Claus Lyngsøe.

Men Tønder-holdet er videre i pokalturneringen og på den måde givet videre til næste sæson på fornemmeste vis. Et flot punktum for TM Tønder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce