Annonce
Billund

Den politiske maskine kører: Sådan mødes politikerne

Stephanie Storbank, formand for unge- og kulturudvalget, er vant til at holde Skypemøder, så det gør udvalget i næste uge. Hun glæder sig dog også til at komme ud i verden og møde folk, som her ved indvielsen af Naturrum Sdr. Omme. Foto: Chresten Bergh
I næste uge tager politikerne igen fat på møderækken. Enkelte mødes i byrådssalen, men ellers foregår det over Skype.
Annonce

Billund Kommune: Efter nogle ugers vågeblus er det politiske maskineri klar til at blive sat i gang. I næste uge mødes de forskellige udvalg – for de flestes vedkommende over Skype. Nogle mødes fysisk.

Voksenudvalget mødes for nogle politikeres vedkommende i byrådssalen, mens andre støder til via Skype. En af dem, der foretrækker det fysiske møde, er udvalgsformand Robert Terkelsen (V).

- Jeg kan bedste lide, at man kan se hinanden og se, hvordan folk reagerer, siger han og tilføjer, at han desuden ikke har de bedste erfaringer med Skypemøder:

- Den anden dag nåede jeg fem minutter ind i et Skypemøde, og så gav computeren sig til at opdatere i 55 minutter.

Voksenudvalget har en lang dagsorden og skal blandt andet se på statistik fra Ankestyrelsen og på kommunens fremtidige café- og værestedstilbud.

- Når vi mødes i byrådssalen, kan vi sidde med god afstand mellem os, og vi lader selvfølgelig være med at nyse på hinanden og alt det der, forsikrer han.

Jeg kan bedste lide, at man kan se hinanden og se, hvordan folk reagerer.

Robert Terkelsen (V)

Annonce

Debat om byggehøjder

Teknik- og miljøudvalget, som blandt andet har nye ferielejligheder på Annexvej og byggehøjder ved Morsbølvej på dagsordenen, mødes på samme måde, dels i byrådsalen, dels over Skype.

- En del af vores punkter er svære at tage udelukkende over Skype, da jeg tror, der vil være en del debat, siger Per Nyhus med henvisning til især punktet, der handler om, hvor højt man må bygge ved Engsøen.

Han er selv i byrådssalen og prøver i øvrigt et Skypemøde for første gang i livet på mandag.

Annonce

Vi skal alle øve os

Unge- og kulturudvalget er det eneste af de politiske udvalg, der kun mødes på Skype, blandt andet for at tage stilling til kulturstøtte til de to handelsstandsforeninger, Billund Kunstforening og bogen ”With love” om MUK og musikskolen.

- Jeg holder i forvejen alle mine møder over Skype, og det fungerer fint. Nu vil vi prøve det af i udvalget inden byrådsmødet. Det er noget, vi alle sammen skal øve os i, og det kræver en anden mødedisciplin, siger udvalgsformand Stephanie Storbank.

Børneudvalgets møde i næste uge er aflyst, da der ikke var nogen uopsættelige sager på dagsordnen.

Byrådsmødet den 28. april bliver gennemført som et Skypemøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce