Annonce
Læserbrev

Den pragmatiske forvandlings-kugle

Læserbrev: Bjarne Corydon er i Deadline den 9. oktober forundret over, at A samarbejder med "socialisterne", som han siger på en måde, så man må forstå, at der menes et skældsord. Corydon kalder os kritikere for historieløse. Corydon mener, at A altid har være pragmatiske. Ja, man skal høre meget, før de ører falde af.

For det første: A er vel sociale demokrater af navn og af gavn. Under Corydon var de det kun af navn. Sociale demokrater bør arbejde sammen med andre socialt orienterede partier. Det er socialisterne i SF og EL for eksempel. For det andet: Corydon kan selv være historieløs. Sammenligner han sig selv med Kanslergadeforligets ingeniør eller hvad? Der er i hvert fald milevidt fra septemberforliget i 1899 og den logik, Coyrdon leverede politik efter.

Og så er vi ved pkt. tre: Den eneste måde, Corydon var pragmatiker på, var i forbindelse med hans egen karriere. Det er sørme pragmatisk at gå fra at være "rød" finansminister til at være "blå" redaktør på Børsen. Tillykke med den pragmatiske forvandlings-kugle, blå Bjarne. Det, vi danske borgere fik ud af Corydon, var en ødelagt folkeskole. Og det kaldte han for "normalisering". Skolen har endnu ikke fundet sine ben efter Corydons lemlæstelse af folkets skole. Fagbevægelsen har da heldigvis ved OK18 vist handlekraft igen. Ikke mere Corydon-typer hos de røde, tak. Han kan tilslutte sig Lars Løkke-klanen. Det var da heldigt, at han ikke nåede at ødelægge mere ved uddannelses-sektoren, end tilfældet er. Jeg vil sluttelig anbefale læserne at købe Mikael Buschs bog om Bjarne Corydon, der udkommer til februar. Det vil vist vise sig at være en nødvendighedens bog at læse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce