Annonce
Sønderborg

Den røde løber er rullet ud: Dronning Margrethe besøger nyt gigthospital

Tirsdag eftermiddag besøger dronninng Margrethe Dansk Gigthospital i Sønderborg. Foto: Birthe Mathiasen

De kommende timer er der hektisk aktivitet i den sydlige del af Sønderborg Sygehus. Dronning Margrethe skal vises rundt på Dansk Gigthospital.

Sønderborg: Dronning Margrethe er tirsdag eftermiddag på besøg på det nye gigthospital i Sønderborg, hvor hun bliver modtaget af Gigtforeningens formand Ulrik Bülow, Gigtforeningens direktør Mette Bryde Lind og hospitalsdirektør Thue Boÿe Hvorslev.

Dronningen skal vises rundt i det nye hospital, som får navnet Dansk Gigthospital. Det er indrettet i den sydlige del af Sønderborg Sygehus. Renoveringen og udbygningen af det sydligste sygehustårn er dog ikke helt færdig, så hun bliver vist rundt i et hospital, som endnu ikke er taget i brug.

Dansk Gigthospital erstatter i løbet af foråret Kong Christian X's Gigthospital i Gråsten. Dronningen, der i forvejen er protektor for Gigtforeningen, har nu også sagt ja til at være protektor for det nye gigthospital.

Under rundvisningen skal dronning Margrete hilse på kunstner og fotograf Nicolai Howalt. Han har stået for udsmykning af Dansk Gigthospital. Hun får også lejlighed til at møde medarbejdere og patienter. Får hun tid, venter også en storslået udsigt fra det nye hospitals opholdsrum ud over Sønderborg by og Alssund, som gigthospitalets patienter snart også får del i.

Annonce
Tirsdag eftermiddag besøger dronninng Margrethe Dansk Gigthospital i Sønderborg. Foto: Birthe Mathiasen
Den røde løber blev lagt ud, inden dronningen kom. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Den røde løber blev lagt ud, inden dronningen kom. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce