Annonce
Haderslev

Den rytmiske musik i Haderslev har fået sin forening

Godt 20 deltog i den stiftende generalforsamling søndag eftermiddag.
"Rytmisk Haderslev" blev stiftet den 14. juni. Kendskabet til den rytmiske musik og øvelokaler for grupper har høj prioritet.

HADERSLEV: Billedkunsten har Haderslev Kunstforening. Den klassiske musik har Haderslev Musikforening. Og søndag den 14. juni besluttede godt 20 deltagere på en stiftende generalforsamling, at kommunens rytmiske musik nu også har sin egen forening: "Rytmisk Haderslev" blev stiftet i Kunsthal 6100 på Gravene.

Øvelokaler til musikere har stort fokus for den  nye forening, men det har skabelsen af neværk mellem musikere og kulturaktører også.

Alle kan være med

Det fortalte en af initiativtagerne, Mads Møller Jacobsen, efter stiftelsen af foreningen. Han underviser på Haderslev Musikskole, og det er undervisere her, der har snakket om, hvordan man styrker den rytmiske musik i Haderslev.

Man skal tilbage til 1990erne og foreningerne "Jamm" og "Panic" for at finde nogle sammenslutninger, der ligner "Rytmisk Haderslev".

Folk behøver ikke at spille i et band for at blive medlem. Enhver med interesse i den rytmiske musik kan være med, og det gælder også firmaer, siger Mads Møller Jacobsen.

Annonce

Vojens og Gram skal med

På den stiftende generalforsamling deltog flest fra Haderslev by, men Mads Møller Jacobsen er opmærksom på, at kommunens to andre centerbyer, Vojens og Gram, også skal  mærke, at den nye forening er kommet til verden.

En lang række ideer blev vendt, da de 20 mødtes til generalforsamling. Det ligger dog endnu ikke i kortene, at foreningen skal arrrangere koncerter eller festivaler. Derimod skal den være med til at gøre opmærksom på de arrangementer, der allerede finder sted eller er i støbeskeen.

Foreningen vil også arbejde for at udbrede kendskabet til de øvelokaler, der eksisterer. Blandt andet har kulturhus Bispen to af slagsen:

- Hvor går man hen, hvis man ikke går på gymnasiet, hvor der er øvelokaler, eller kommer i musikskolen, hvor der er øvefaciliteter. Der står rigtig mange hjemme i stuerne og i nogle garager rundt om, siger Mads Møller Jacobsen.

Bestyrelsen forventer at konstituere sig indenfor en måned, og "Rytmisk Haderslev" går i gang med at opbygge en hjemmeside og får en Facebook-profil.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce