Annonce
Aabenraa

Den sønderjyske motorvej har fået en ekstra afkørsel

Aabenraa: Den har været ønsket i mange år, og de seneste ti måneder har man arbejdet med at anlægge den. Men fredag 14. juni kunne borgmester Thomas Andresen (V) endelig indvie den nye motorvejstilslutning ved Bodumvej/Rødekrovej Vest.

Afkørsel 70a Rødekro kommer den til at hedde, og den nuværende afkørsel 70 Aabenraa N skifter navn til afkørsel 70b Aabenraa N.

- Jeg er meget glad og stolt over, at vi i dag indvier denne motorvejstilslutning, som har været undervejs i et godt stykke tid. Der har været en god dialog med samarbejdspartnere hele vejen igennem, og det kan vi alle være stolte over, siger borgmester Thomas Andresen i en pressemeddelelse om åbningen.

Også formand for teknik- og miljøudvalget, Arne Leyh Petersen (DF), er glad for den nye færdselsåre.

- Det glæder mig i den grad, at vi nu har fået åbnet tilslutningen. Det er en fin helhed med både samkørselsplads, cykelsti og rundkørsel tæt på tilslutningen. Det er en visionær løsning, der er god for både borgere, erhvervsliv og pendlere, siger han. /cak

Annonce
Sådan ser den nye motorvejstilslutning ud fra oven. Foto: Rune Højer/Aabenraa Kommune
Efter den første tur på den nye motorvejstilslutning var det blevet tid til en pølse for både håndværkere og de fremmødte borgere og politikere. Foto: Kasper Stoof/Aabenraa Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce