Annonce
Vejen

Den sidste hilsen fra afgående forstander: - Alting har sin rette tid

Efter 20 år som forstander har Steffen Bendix Pedersen besluttet at stoppe, mens legen var glad, som han formulerer det i sit sidste nyhedsbrev. Arkivfoto: Søren Dippel
20 berigende og spændende år lyder det fra Steffen Bendix Pedersen, som nu er flyttet fra skolen. Nye forstander bliver Klaus Wiinberg Andersen.
Annonce

Ladelund: Når det nye skoleår indledes på efterskolen i Ladelund i begyndelsen af august, så bliver det med nye kræfter i ledelsen.

Efter 20 år er det Klaus Wiinberg Andersen, som bliver ny forstander. Han tager over efter Steffen Bendix Pedersen, som dermed nåede frem til sit sidste nyhedsbrev.

- Efter 20 berigende og spændende år her på Ladelund har jeg valgt at stoppe mens legen er glad. Nu flytter Margit og jeg fra skolen. Det bliver en stor omvæltning for os. Men det bliver godt for både skolen og for os. Alting har sin rette tid, og det er vigtigt, at nye kommer til og kan bringe nyt i spil, lyder det fra Steffen Bendix Pedersen.


Det har været et fantastisk liv her på skolen, hvor man jo ”lærer så længe man har elever”. Det har været et liv med indhold og mening.

Steffen Bendix Pedersen


Han føjer til: - Ladelund Efterskole er et fantastisk sted, og jeg har altid været stolt over at have kompetente og engagerede medarbejdere, som vil efterskolen og giver eleverne et helt særligt udviklende år. At vi i fællesskab har kunnet skabe de bedste muligheder for efterskoleoplevelser for vores elever har betydet meget for mig. Det har været et fantastisk liv her på skolen, hvor man jo ”lærer så længe man har elever”. Det har været et liv med indhold og mening.

Annonce

Corona

Coronanedlukningen kom også til at præge den sidste periode for den afgående forstander. Og så sandelig også for eleverne:

- Det var ikke kun de nuværende elever, der kom til at mærke nedlukning – vi måtte aflyse både jubilarmødet, forårsfremvisningen og flere arrangementer omkring Genforeningen. Vi skulle have været sammen med andre skoler og Sigurd Barrett med hans musikalske Genforeningsforedrag. Efter genåbningen har de sidste seks uger været meget intense.

- Selvom corona har præget en del af dette skoleår, er det nu ikke det, der skal overskygge de mange gode minder, vi har fra skoleåret. Meget har vi nået – et godt elevhold kan se tilbage på store øjeblikke, og den modgang, man måske kan føle på grund af nedlukningsperioden, kan ikke ødelægge helhedsbilledet, lyder afslutningen fra Steffen Bendix Pedersen.

Annonce

Den nye leder

Den nye forstander Klaus Wiinberg Andersen er 49 år og bor til daglig i Odense sammen med Pernille og deres tre piger. Klaus er et aktivt menneske, hvor fodbold, løb og kajak er de fortrukne aktiviteter, når pulsen skal op. Herudover bruger han meget tid sammen med familie og venner.

Bestyrelsesformanden på Ladelund Efterskole, Susanne Steiner, kunne inden sommerferien præsentere Klaus Wiinberg Andersen som ny forstander. Privatfoto

Han kommer fra en stilling som forstander på Korinth Efterskole, hvor han har været ansat siden 2014. Klaus fortæller, at efterskoleformen giver ham en masse energi og en stor arbejdsglæde. Arbejdet med de unge mennesker kræver nærvær, nysgerrighed, autenticitet og viljen til dialog – herigennem skabes det tillidsfulde rum, hvor de unge kan udvikle sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Annonce