Annonce
Læserbrev

Den spanske syge

Annonce

Læserbrev: I denne coronatid kan en gammel mand, som nærmer sig de 75 år, ikke lade være at tænke på en mand, som 26 år gammel måtte lade livet til den spanske syge.

Hans navn var Rudolf Harald Bruhn. Han fødtes i København den 8. april 1889 og døde samme sted 14. oktober 1918. Han kunne det hele, denne gyldne begavelse. Han skrev digte som "Langt over lande", "Danmark frem" og ikke mindst FDF’s væbnersang, børnebøger som "I sommerlejr" og Drenge, som går forud for den bog, jeg her godt vil omtale og anbefale til læsning for unge, voksne og ældre.

Den kom i 1916 og blev en bestseller på den tid. Den hedder, "De seks". Bogen omhandler seks kammerater, som kommer på Jonstrup Lærerseminarium og holder sammen. De oplever en masse ting sammen. Den ene får til sidst en alvorlig sygdom, som nok er lungebetændelse eller spansk syge.

Det er en bog med sjov, glæde og dyb alvor og sorg. Det er en bog, der er god at læse netop nu. Det er en stærk bog, god at få forstand af, til at tænke over. Den sætter sig i ens erindring.

Rudolf Bruhn var lærer ved Københavns skolevæsen til sin alt for tidlige død, og ligger begravet på Vestre kirkegård.

Læs bogen. Du vil ikke fortryde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce