Annonce
forside

Den største tak

Læserbrev: Den største tak skal sendes til personalet på Plejehjemmet Gjesing Midtby, demensafsnittet især.

Under vores mors ophold her, er hun altid blevet mødt med utrolig medmenneskelighed, varme, empati, ordentlighed og høj faglighed. Altid en venlig tone og et roligt kropssprog. Respekt og værdighed. En interesse i at se mennesket, der gemmer sig inde bag sygdommen. Mor var i deres trygge hænder. Og det gælder alle personalekategorier på hele plejehjemmet, og hjemmesygeplejen knyttet dertil. Her har det ikke bare været en række fine ord i en opstillet målsætning, men det hele udført i hverdagen - hver dag. Selv om vi ved, at der er stor travlhed, var der altid et ordentligt svar, så man følte altid hjælpen var tæt på. I mors sidste dage, hvor det var rigtig svært, fik hun en ubeskrivelig hjælp, støtte, omsorg og pleje og med stor hjertevarme og empati. Vi børn er også hele tiden blevet mødt med samme varme, venlighed og omsorg.

Vi kan ikke sige jer tak nok for alt dette, I er fantastiske. Vi er dybt taknemmelige for jeres måde at være på, både overfor vores mor og os børn, Else, Bent og Hanne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce