Annonce
Aabenraa

Den store fest var aflyst: Ringridning blev alligevel fejret i Aabenraa

Det var blæsende, og det regnede, men i familien Jessen skal der være ringridning den første søndag i juli. Så selvom den store ringridning var aflyst, blev der dystet hjemme på marken ved Peterslund. Her er det Christoffer Jessen, der tager en ring i galgen. Foto: Mette Christine Schulz
Annonce

Aabenraa: Den forgange weekend plejer at være en traditionsrig en af slagsen.

Hvert år i de seneste 124 år med undtagelse af et par år under anden verdenskrig og en gang i 80'erne under mund- og klovsygen har der været holdt ringridning i Aabenraa.

Men i år kom en verdensomspændende pandemi i vejen, og ringriderfesten i Aabenraa måtte ligesom alle andre store begivenheder aflyse.

Det betød dog ikke, at der ikke var ringridning i byen i år alligevel. For flere steder i løbet af weekenden var der inviteret til ringriderfest, men der blev også holdt ringridning både til hest, på cykel og i trillebør.

På Facebook kunne man se, at coronavirussen ikke fik lov til at stoppe folks lyst til at dyste i ringridning. Blandt andet var der nogen, der lørdag i silende regn dystede i cykelringridning på Ringriderpladsen, mens der lørdag aften var flere, der dystede på forskellig vis hjemme i haverne.

Annonce

Ingen ringridersøndag uden ringridning

Søndag, som er den traditionsrige dag i ringridningen i Aabenraa, havde den tidligere formand for Amtsringriderforeningen Aabenraa, Hans Jørgen Jessen, og hans familie indbudt til en lille ringridning, hvor der deltog fire heste, og flere børn havde pyntet cyklerne og dystede i cykelringridning på terrassen.

Fire ryttere deltog i ringridningen hos familien Jessen, hvor der først blev dystet til hest i galgerne og siden på cykel på terrassen. Foto: Mette Christine Schulz

- Vi kan ikke have en ringridersøndag uden ringridning, så vi skulle da have et godt lille ringridning alligevel. Der har været ringridning i så mange år uden pause, og derfor skulle vi også gøre det i år, sagde Hans Jørgen Jessen til gæsterne, inden dysten gik i gang.

Der var medaljer til vinderne, og diplomer til alle deltagere, og arrangementet sluttede af med en øl og en ringriderpølse, som der hører sig til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce