Annonce
Billund

Den store julefrokost er flyttet til plejecentrets dagligstuer: - Det gør ikke de ældre noget

Julefrokosten på Billund Plejecenter tirsdag var delt op i hold på grund af corona. Foto: Privat
Plejehjemmene lever et isoleret liv for tiden. Den store julefrokost på Billund Plejecenter den 1. december er aflyst. Til gengæld kommer der julefrokost på bordene rundt om i grupperne - og det er mindst lige så godt ifølge de ældre, lyder det fra plejehjemsleder.
Annonce

Billund: Besøgstelt og -pavillon er lukkede, og der er ingen adgang for uvedkommende på Billund Plejecenter - ligesom på de øvrige plejecentre rundt i kommunen. Men hyggen består - bare på en anden måde end før corona.

Det forsikrer plejehjemsleder Margit Møller Madsen.

Tidligere blev der holdt en stor julefrokost for beboere og personale for at markere begyndelsen på julemåneden. Det er ikke muligt i år på grund af risikoen for smittespredning af coronavirus.

- I stedet holder vi en frokost i de grupper, hvor de ældre plejer at færdes. Faktisk siger de, at det da også er meget hyggeligere at blive, hvor de er, siger Margit Møller Madsen, der må konstatere, at de store forsamlinger faktisk ikke er noget, der taler til størstedelen af beboerne - og slet ikke dem, der er demente og har det svært.

De ældre på Billund Plejecenter fik lækker julemad tirsdag. Foto: Privat

Selvom der er lukket ned for besøg, sker der stadig noget på plejehjemmet.

- Vi har haft beboere, der har været på tur med bus, vi har haft virtuelle foredrag, og den internationale skole har lavet nogle videoer, vi skal se, fortæller Margit Møller Madsen, der også har bedt pårørende om at indkøbe to gaver, så der kan komme gang i en pakkeleg.

- Vores vennekreds, som ikke må komme ind, kommer med juledekorationer, og Ældre Sagen har også planer, lyder det fra Margit Møller Madsen.

Annonce

Jul på værelserne

Først for nylig er skubberne gået i vinterhi, men ellers har de kørt ufortrødent med de gamle rundt i byen.

- Vi har bare klædt dem varmt på og kørt dem udenfor, hvor skubberne så har taget over, og når de så er kommet tilbage, har de ringet til os, og vi har taget dem ind igen, siger Margit Møller Madsen, der holder fast i både gudstjeneste og sang på plejehjemmet.


Der er ikke tradition for, at der kommer mange pårørende juleaften. Måske er der flere, der bliver hentet til juleaften. På den anden side er der mange af de gamle, der egentlig bare gerne vil holde jul i deres trygge omgivelser her, så man skal ikke have dårlig samvittighed.

Margit Møller Madsen, plejehjemsleder


- Det er ikke alle steder, man kan det. Fordelen ved vores hus er, at dagligstuen er lige ved hovedindgangen, og derfor kan præsten komme ind og gå igen uden at have kontakt med nogen. Med fire meters afstand er der ingen risiko, siger Margit Møller Madsen.

De ældre var helt okay med, at årets store julefrokost var aflyst, for for mange ældre er det rart ikke at være for mange samlet ifølge plejehjemsleder Margit Møller Madsen. Foto: Privat

Til gengæld er kaffen med præsten aflyst.

Til juletid kan pårørende som altid tage deres mor eller far med hjem. Ønsker man at holde jul på plejehjemmet med sin pårørende kommer det dog i år til at skulle ske på værelset og ikke i en stor forsamling - og kun ét familiemedlem må være til stede.

- Men der er ikke tradition for, at der kommer mange pårørende juleaften. Måske er der flere, der bliver hentet til juleaften. På den anden side er der mange af de gamle, der egentlig bare gerne vil holde jul i deres trygge omgivelser her, så man skal ikke have dårlig samvittighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce