Annonce
Speedway

Den store speedwayfest er aflyst: Intet grandprix i Vojens i år

Så smukt kan Vojens Speedway Center tage sig ud, når der bliver kørt grandprix med 15.000 fans på lægterne, men det bliver der ikke noget af i år. Ny dato for grandprixet er lørdag den 11. september 2021. Foto: Rasmus Toustrup
Den tunge beslutning er taget. Speedway grandprixet i Vojens, der efter planen skulle være kørt lørdag den 12. september, er aflyst. Uden et talstærkt publikum vil løbsdirektør Jacob Olsen tabe så mange penge, at Vojens Speedway Center ikke ville kunne overleve.
Annonce

SPEEDWAY: Det skulle have været en festaften.

Præcis som det var i september sidste år med 15.000 tilskuere på det legendariske Vojens Speedway Center.

Men det bliver der ikke noget af i år.

Det danske grandprix, der skulle have været kørt i Vojens lørdag den 12. september, er nemlig aflyst.

Det sker på grund af regeringens og sundhedsmyndighedernes corona-restriktioner.

Og det ærgrer naturligvis Jacob Olsen fra firmaet Speed1Way, der driver den nationale speedwayarena, voldsomt.

- Vi har kæmpet og vendt hver en sten, men efter grundige overvejelser og myndighedernes anbefalinger kan vi desværre ikke gennemføre årets grandprix, siger han.

- Det økonomiske tab er så truende, at Vojens Speedway Center ikke ville kunne overleve.

Annonce

På Christiansborg

Siden april har Speed1way været i dialog med regeringen, takket være en tæt kontakt med folketingsmedlem Hans Chr. Schmidt (V). Tidligere på måneden var Helge Frimodt Pedersen og Jacob Olsen således til møde på Christiansborg med både Schmidt og erhvervsminister Simon Kollerup (A) for at afsøge mulighederne for at fastholde VM-løbet.

Men med regeringens nuværende forsamlingsforbud på 500 personer, vil det reelt sige, at man vil have mulighed for salg af ca. 350 billetter til publikum, når man fratrækker kørerteams, officials, security osv.

Derfor vil afviklingen af et grandprix på Vojens Speedway Center ikke være muligt uden at risikere centrets overlevelse. Ret meget længere er den sådan set ikke.

Speed1Way har de seneste uger alligevel forsøgt at få en aftale på plads med rettighedshaverne BSI/IMG i London, hvorvidt man kunne afvikle VM løbet stort set uden publikum, men desværre er disse forhandlinger strandet på, at rettighedshaverne ikke vil lempe nok på de  økonomiske krav.

Annonce

En ny dato

Derfor er beslutningen taget med rettidig omhu, da der også meget gerne skal køres topspeedway på anlægget i Vojens i fremtiden.

- Det er med skuffelse og dyb beklagelse, at vi ikke har kunnet få de sundhedsmæssige og økonomiske krav til at hænge sammen. Det er den sværeste situation jeg har oplevet, men jeg håber på forståelse og opbakning fra de mange danske speedwayfans, siger Jacob Olsen, der tidligere på sommeren også måtte vinke farvel til en afdeling af kampen om EM-titlen.

Der er dog allerede sat en dato på et grandprix i Vojens i 2021. Det løb skal køres lørdag den 11. september. Allerede købte grandprix-billetter gælder til dette løb, men alle billetkøbere bliver direkte kontaktet af Billetlugen.dk vedrørende ombytningen af billetten til den nye dato.


Det er den sværeste situation jeg har oplevet, men jeg håber på forståelse og opbakning fra de mange danske speedwayfans.

Jacob Olsen


I år er der endnu ikke kørt et eneste grandprix på grund af coronaen. Alt er indtil videre blevet aflyst, men der bliver kåret en individuel 2020-verdensmester. BSI har netop meldt ud, at der skal køres i alt otte grandprixer.

Og stort set alt skal foregå i Polen.

Det begynder med to løb i polske Wroclaw den 28.-29. august, 11.-12. september køres i Gorzow, 18.-19. september i Prag. Der køres også et grandprix fredag den 2. oktober, men stedet er endnu ikke bekræftet. Det hele afsluttes i Torun i Polen lørdag den 3. oktober.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Voldsom røg på gård ved Bramming: Varmeblæser smeltede ned

Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce