Annonce
Esbjerg

Den taske blev en dyr lærestreg: Sådan kom jeg til at holde af Black Friday

Jeg er stadig glad for min taske, men det irriterer mig, at jeg kunne have sparet en pæn sum penge. Foto: Lisbeth Helbo

Har du nogensinde betalt fuld pris for en vare og så skuffet måttet opdage, at selv samme vare blev sat på udvalg få dage senere? Det har jeg.

Egentlig er det sjældent, jeg bruger tid på at ærgre mig over den slags, for sket er ligesom sket.

Jeg har aldrig været den store tilbudsjæger, så de fleste udsalg foregår, uden jeg opdager det. Den undskyldning kan jeg bare ikke trække op af ærmet i dette tilfælde. Jeg vidste udmærket godt, at der var få dage til Black Friday, da jeg en tilfældig tirsdag i november 2017 besluttede at forære mig selv en taske. Endda en dyr taske.

Annonce

Jeg har oftest shoppet i de billige tøjforretninger og ikke haft et stort budget. Men nu skulle det være, for det var en taske, jeg længe havde haft kig på. Faktisk har jeg ikke tal på, hvor mange gange jeg har været forbi Magasins taskeafdeling for lige at sige hej. Nærstuderet det sorte læder og tænkt, at det var en taske, der ville holde i mange år. Selvom jeg også syntes, at 3200 kroner var absurd mange penge, men det var det, den kostede.

Alligevel fik jeg overtalt mig selv til at hive muldvarpen op af lommen den tirsdag. Jeg husker tydeligt, at jeg passerede indgangspartiet til Magasin, hvor der stod et skilt, der gjorde mig pinligt opmærksom på, at det var Black Friday lige om lidt. Der ville jeg minimum kunne spare 20 procent på alt.

Ja, det er fint, tænkte jeg. Jeg vidste, at tasken ikke havde været omfattet af Black Friday året forinden, så jeg ignorerede skiltet. Desuden kunne jeg mærke, at jeg havde ventet længe nok. Så jeg gik målrettet mod taskeafdelingen, fandt tasken på hylden og indfangede derefter en ekspedient.

Jeg placerede tasken på disken, og ekspedienten gik straks i gang med af afmontere alarmen, der hang på remmen. Jeg forsøgte at konversere undervejs i processen. Jeg sukkede lidt over, at netop det taskemærke ikke havde været omfattet af Black Friday året forinden. Hun svarede pligtskyldigt, at der altid var nogle mærker, der var undtaget. Det gjaldt især de dyrere.

Jeg erklærede mig enig og fandt dankortet frem. Tasken blev pakket fint ind i en smudspose og derefter lagt i en æske. Jeg fik overrakt mit trofæ, og så cyklede jeg hjem.

Så gjorde jeg noget, jeg normalt ikke gør. Jeg pakkede tasken ud med det samme. Klippede mærket af og fyldte den med mine taskeejendele.

Normalt lader jeg nyindkøbte varer stå en dag eller to, inden jeg tager dem i brug. Det er, som om jeg lige skal sikre mig, at jeg nu også står ved mit indkøb.

Måske jeg var bange for at blive overmandet af min indre gnier, der ville lokke mig til at bytte den. I hvert fald var den taget i brug, da det få dage senere blev Black Friday.

Jeg agtede ikke at bruge flere penge, men kunne alligevel ikke dy mig. Jeg var nysgerrig og klikkede ind på Magasins hjemmeside for at se, om min taske var omfattet af udsalget. Og sandelig, om ikke der stod: ”Spar 25 procent.”

Det var en besparelse på over 750 kroner, som jeg kunne have indkasseret ved blot at vente tre dage.

Det har irriteret mig lige siden, men da var det for sent. Siden da har jeg holdt igen med mine indkøb, når jeg ved, at Black Friday nærmer sig. Der er jo ingen grund til at svine med sine penge.

Normalt lader jeg nyindkøbte varer stå en dag eller to, inden jeg tager dem i brug. Det er, som om jeg lige skal sikre mig, at jeg nu også står ved mit indkøb.Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kæmpe skatte-rabat til Esbjergs ejendoms-matadorer: Politikere retter op på grim overraskelse ved ny lokalplan for midtbyen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Haderslev For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kone konto

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Vejen

Der bliver ingen handel med vej ved populært marked: Kommunen afviser at sælge

Annonce