Annonce
Esbjerg

Den tunge ende af Esbjergs gågade rømmes for sportsbutikker

Broen Shopping er medvirkende til at forrykke handelsbalancen i Esbjerg midtby. Nu forsvinder to sportsbutikker fra deres nuværende placering i Kongensgade. Sport24 flytter tættere Broen, mens Sportmaster lukker og nøjes med to butikker i Esbjerg i stedet for tre. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Én sportsbutik lukker helt, den anden åbner i Droobs prestigebyggeri Karreen på hjørnet af Kongensgade og Englandsgade. Handel i Esbjergs midtby koncentreres om shoppingcenter Broen og Torvet, mener butikschef.

Esbjerg: Hvad enten de har heddet Difa Sport eller Sportmaster, Intersport eller Sport24, så har Esbjerg i årtier haft to sportsbutikker liggende i gågaden med mindre end 100 meters afstand ved Jyllandsgade.

Men snart er det slut. I løbet af de kommende måneder lukker Sportmaster i Kongensgade 69 og konkurrenten Sport24 i Kongensgade 76. Mens Sportmaster lukket helt, åbner Sport24 en ny butik i et lejemål i familien Droobs markante byggeri Karreen på hjørnet af Kongensgade og Englandsgade.

Hos begge kæder oplyser man, at tilstedeværelsen af byens nye indkøbscenter, Broen Shopping, har betydning for deres beslutning.

- Huslejeniveauet er for højt, og samtidig har man blandt andet kigget på omsætningen her i Kongensgade og sammenholdt den med de to andre butikker, fortæller Michael Tranholm, butikschef hos Sportmaster i gågaden.

Ifølge butikschefen, der nu er jobsøgende, lukker butikken i gågaden i februar/marts, og dermed vil Sportmaster fremadrettet udelukkende være repræsenteret i Esbjerg Storcenter og Broen.

Annonce

Der er stadig masser af mennesker her i gågaden, og vi bliver, hvor vi altid har ligget.

Hürü Ekim, butiksleder, Neye

Broen er udgangspunkt

Hos Sport24 taler administrerende direktør Lars Elsborg om en fremtidssikring af kædens butik i Esbjerg:

- I vores optik bliver Broen udgangspunktet for mange kunders shopping, og meget af handlen i Esbjergs midtby kommer til at foregå mellem Broen og Torvet, siger Lars Elsborg.

Broens ankomst til byen har sammen med øget nethandel i markant grad påvirket balancen i detailhandelsudviklingen i Esbjerg midtby, herunder fået betydning for lejeniveauet, når gågadens centrum rykkes i retning af Broen og Jernbanegade, mener advokat Poul Jensen, formand for butikssammenslutningen Esbjerg City.

- Overordnet set er vi da kede af, at der netto forsvinder en sportsbutik fra midtbyen. At Sport24 vælger at placere sig, hvor den nu gør, har jeg ingen holdning til, siger Poul Jensen, der samtidig erkender, at den del af Kongensgade, der vender mod Stormgade, er udfordret.

Ingen panik

- Personligt tror jeg, at den del af gågaden står lidt i stampe på grund af renoverings-planerne i gågaden. Den del af gågaden mod Stormgade er den sidste etape af renoveringen, og det kan være svært at få lokalerne udlejet, når man ved, at der om nogle måneder påbegyndes et gravearbejde foran ens butik, siger Poul Jensen.

De to sportsbutikker, som nu henholdsvis lukker og flytter tættere på Broen, betegnes som såkaldte ankerbutikker, som er med til at tiltrække kunder også til andre butikker i nærheden. Men i nabolaget, som de to sportsbutikker fraflytter, er der ingen panik.

- Der er stadig masser af mennesker her i gågaden, og vi bliver, hvor vi altid har ligget. Vi skal være gode til at tiltrække kunderne med god betjening og gode priser, siger Hürü Ekim, butiksleder i taskeforretningen Neye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce