Annonce
Sport

Den vestjyske egypter tog hjem til studierne

Yehia Elderaa var en sæson i Ribe-Esbjerg, inden han tog tilbage til Egypten for at færdiggøre sine studier. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP)

KORT VISIT: Egyptiske Yehias Elderaas karriere i dansk håndbold blev kort. I hvert fald i første omgang.

Det virkede som lidt af et scoop, da Ribe-Esbjerg i sommeren 2017 kunne hente den unge egyptiske landsholdsspiller til den danske liga, men opholdet i den vestjyske ligaklub varede kun en enkelt sæson. En sæson som en dag blev delvis spoleret af en skade.

Yehia Elderaa nåede at spille 19 kampe for Ribe-Esbjerg og score 57 mål med en pæn scoringsprocent på 55. Den 23-årige egyptiske venstreback havde næstsidste hånd på 27 af Ribe-Esbjergs mål.

Han spillede europæisk håndbold med klubben i efterårssæsonen, men samlet set blev sæsonen en skuffelse for ambitiøse Ribe-Esbjerg.

Efter blot en enkelt sæson i det vestjyske vendte Elderaa i sommer hjem til Egypten for at færdiggøre sine studier.

Yehia Elderaa er med i mandagens mellemrundekamp mod Danmark. I den sidste kamp i gruppespillet viste han storform med otte mål på ni forsøg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Penta Advokater lukker kontoret i Bramming

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce