Annonce
Navne

Den virk'li sjove går til musicalen

Skuespilleren Ditte Gråbøl fylder 60 år lørdag 22. juni. Camilla Rønde/Ritzau Scanpix
Ditte Gråbøl er aktuel i musicalen "Flashdance". Det var med satiren, hun slog sit navn fast. Lørdag den 22. juni fylder hun 60 år.

København: Der er roller, som hænger ved. Også selv om de ligger mange år tilbage, og selv om nye med tiden er kommet til.

Ditte Gråbøl er for mange synonym med tv-satireprogrammet fra 1990'erne "Den gode, den onde og den virk'li sjove". Den hostende læserbrevsskribent, der vrissede "Jeg synes, det er for dårligt", gav hende et folkeligt gennembrud. Sætningen blev ligefrem en talemåde.

Ditte Gråbøl, der fylder 60 år den 22. juni, er dog andet end satire. Senest har hun sammen med blandt andre Silas Holst og Robert Hansen medvirket i musicalen "Flashdance" i Musikhuset i Aarhus. Fra 5. juli sættes forestillingen op på Operaen i København.

Annonce

Revy med rekord

Skuespillerkarrieren begyndte i 1975 på Bådteatret i København med forestillingen "Så til Søs", hvorefter hun blev optaget på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Som færdiguddannet var hun i en årrække fast tilknyttet Det Kongelige Teater, ligesom hun har været engageret på Aalborg Teater. Dertil har hun medvirket i en række revyer, blandt andet Cirkusrevyen og i 2014 i Nykøbing F. Revyen, hvor hun fik stor ros for sin rolle som "sur og gammel mokke". Det år satte revyen rekord i solgte billetter.

Også mange danske film har haft hende på rollelisten. "En kort en lang", "Lykkevej", "Oh Happy Day", "Lotto" og "Fidibus" for at nævne nogle. På tv er det foruden det satiriske blevet til roller i DR-serierne "Krøniken", "Ørnen" og "Livvagterne". Senest spillede hun Tove Ditlevsen i serien "Øgendal og de store forfattere".

Ditte Gråbøl har siden 2002 været gift med cand.scient. Freddy Christensen. Sit efternavn deler hun med eksmanden, filminstruktør Niels Gråbøl, og sin tidligere svigerinde skuespilleren Sofie Gråbøl.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce