Annonce
Billund

Denne grønne energi er kommet på dagsordenen: - Vindmøller skal ikke være inde på land, for der er ingen, der gider gå i nærheden af dem

Flere kandidater mener, at der sagtens kan komme flere solceller i fremtiden. Det er dog ikke alle kandidater, der er imponerede over den udsigt. Foto: Alex Hermann.
Billund Kommune er, som det ser ud lige nu, ikke plastret til med vindmøller eller solceller. Men skal man tro en række af de lokale kandidater, kan der meget vel komme flere af dem i fremtiden.

Billund Kommune: Skal Billund Kommune i højere grad sige ja til solcelle- eller vindmølleparker for at bidrage positivt til den grønne omstilling? Det var et af de spørgsmål, som en række lokale kandidater til det kommende kommunalvalg diskuterede, da de tirsdag aften var sat stævne foran omkring 100 tilhørere på Magion Biblioteket.

Skal man tro Venstres bud på en kommende borgmester, Stephanie Storbank, kan der sagtens komme flere solceller til kommunen i fremtiden.

- Vi har ikke sagt ja til nogle endnu, men det betyder ikke, at de ikke kommer. Det er vigtigt, at vi kommer i gang med at opstille solceller, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling, lød det fra Stephanie Storbank (V), der samtidig talte for, at der skal placeres solceller på tagene af offentlige bygninger.

Annonce

DF: Hellere vindmøller end solceller

Det er dog ikke alle partier, der er glade for solceller. Hvis Mogens Jørgensen (DF) kunne få frit valg, ville han foretrække vindmøller.

- Hvis solcellerne endelig skal være her, skal de stå langs med motorvejene. Ellers skal de holde sig væk. Udover at de er frygteligt grimme at se på, er der også et etisk problem med dem. 90 procent af alle solceller bliver produceret i Kina, og de åbner kulkraftværker og kulminer i et enormt tempo, så jeg ved ikke helt, hvor grønt det er, lød det fra Mogens Jørgensen.

Heller ikke Nye Borgerlige, der endnu ikke er repræsenteret i byrådet, er fan af vindmøller inde midt i landet, hvor Billund Kommune som bekendt ligger.

Omkring 100 mennesker var tirsdag aften på plads i biblioteket i Magion i Grindsted, da lokale kandidater til det kommende kommunalvalg debatterede på ord. Emnet var blandt andet den grønne omstilling. Foto: Alex Hermann.

- Vindmøller skal ikke være inde på land. De skal være ude på havet, for der er ingen, der gider gå i nærheden af dem, sagde partiets spidskandidat Allan Høier Christensen.

Annonce

- Tør I ikke?

Men Billund Kommune kan også gøre andet og mere for den grønne omstilling end at placere solceller på tagene af offentlige bygninger, lød det fra salen.

- Hvorfor ikke sætte som et krav til nye virksomheder, at de skal have solceller på tagene? Er det, fordi man ikke tør?, lød et spørgsmål fra sagen.

Vindmøller skal ikke være inde på land. De skal være ude på havet, for der er ingen, der gider gå i nærheden af dem.

Allan Høier Christensen (NB)

Men der er ikke noget, som Billund Kommune ikke tør, blev det slået fast fra panelet. Det er dog ikke ensbetydende med, at det også vil være klogt.

- Det ville være at skyde sig selv i foden, hvis Billund Kommune stillede specielle krav til de virksomheder, vi har eller gerne vil have hertil. Der må være de samme krav fra os til vores virksomheder, som andre steder i landet, sagde Frits Simmelsgaard Kristensen (KD).

- Hvis en virksomhed kan se noget logik i det i forhold til deres egen drift, kan jeg ikke forestille mig, at de ikke vil bygge med bæredygtig energi på taget. Alt andet ville da virke underligt, supplerede Lars Hansen (K).

Annonce
Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Kolding For abonnenter

Kolding-tvillinger på 19 år er store på TikTok og bliver allerede sponseret: Sådan tackler de over 30.000 følgere

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Aabenraa

SønderjyskE vandt stort: Træneren er stærkt utilfreds

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti, men 40 procent stemte imod ham

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Thulesen Dahl: Vi skal tilbage i baren - uden intriger

Team Esbjerg

Se alle de herlige jubelbilleder: Team Esbjerg sidder tungt på førstepladsen i Champions League efter flot sejr i egen hule

Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Team Esbjerg

Derfor vandt Team Esbjerg søndagens topbrag i Champions League: Se videoanalysen lige her

Annonce