Annonce
Varde

Dennis klatrer i træer dagen lang

Dennis Jensen er uddannet arborist og arbejder hos Team EBA i Alslev. Privatfoto
31-årige Dennis Jensen er uddannet ”arborist” og arbejder nu hos Team EBA i Alslev. Det vil sige, at han kan klatre op i et træ og fælde det fra toppen.

Alslev: Skov- og naturtekniker Dennis Jensen er netop startet i jobbet hos Team EBA i Alslev og er klar til at tage sig af træfældningsopgaver heri efteråret og i løbet af vinteren. Det oplyser Team EBA i en pressemeddelelse. Dennis Jensen har også uddannelsen som arborist:

- Udover at have en god viden om plantning, pasning og pleje af træer er jeg også uddannet i at vedligeholde træerne med motorsaven og andre redskaber, og så ved jeg, hvordan man vælter træer på en sikker måde. Som arborist har jeg klatre- og sikkerhedsudstyr på, så jeg kan klatre op i træet og fælde det stykke for stykke, og alt falder ned tæt på stammen og ikke i et hustag, et drivhus eller andre ting, der kan gå i stykker af et faldende træ, siger han.

Annonce

Det optimale tidspunkt

En arborist arbejder i og omkring det enkelte træ og ofte højt oppe i trætoppen. Arbejdet er rettet mod at pleje træer i by, park og have, så de holder sig sunde og lever længe. Arboristen har viden og praktiske færdigheder omkring etablering og pleje, og de kan vurdere, hvornår dårlige træer skal fjernes, og hvordan det gøres sikkert.

- Når bladene er faldet af buske og træer, er det den optimale tid for at beskære. Ved at beskære om vinteren kan grenstrukturen bedre ses, og derved kan trækronen gøres mere symmetrisk, siger Dennis Jensen.

Anlægsgartnerfirmaet Team EBA i Alslev har siden 1967 udført anlægs- og entreprenøropgaver med speciale i grønne anlæg, havedesign, pleje og vedligeholdelse.


Jeg kan klatre op i træet og fælde det stykke for stykke, og alt falder ned tæt på stammen.

Arborist Dennis Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Annonce