Annonce
Danmark

Departementschef undskylder til afgående fødevareminister

Henrik Studsgaard var departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet og fortsætter nu som chef på samme niveau i det nye Miljøministerium. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
- Vi har ikke hjulpet dig godt. Det er jeg ked af, siger departementschef til tidligere fødevareminister.

Henrik Studsgaard, der var departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet og nu fortsætter som chef på samme niveau i det nye Miljøministerium, beklager over for den afgåede fødevareminister, Mogens Jensen (S), at han og ministeriet ikke har hjulpet ministeren godt nok i minksagen.

Mogens Jensen har trukket sig efter en ulovlig ordre om aflivning af alle mink i Danmark. En redegørelse har vist, at netop Henrik Studsgaard meget tidligt vidste, at ordren var ulovlig, men ikke kommunikerede det til ministeren.

- Kære Mogens. Jeg har ikke planlagt at skulle holde afskedstale for dig før om mange år. Men det går ikke altid, som man tror og håber. Og derfor er stemningen også mindre løssluppen og munter, end den plejer at være, siger Henrik Studsgaard ved ministeroverdragelsen torsdag.

Han fortsætter:

- Jeg er virkelig oprigtigt ked af at tage afsked med dig. Vores system har fejlet.

- Vi har ikke hjulpet dig godt. Det er jeg ked af. Det er vi kede af i ministeriet. Det har du taget konsekvensen af. Det har jeg kæmpestor respekt for.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce