Annonce
Ugens Bedste

Der blev afgivet 32.000 stemmer på Byens Bedste

Det var en livsbekræftende oplevelse torsdag aften at være i Musikhuset Esbjergs store sal. Her var vi 500, der deltog i prisuddelingen Byens Bedste.

Der blev ikke alene kåret 11 vindere inden for en række kategorier. Det var også en aften, der viste den store virkelyst og mængde talent, der er i landets femtestørste by. Og så var det en munter aften med tv-værten Anders Breinholt som veloplagt konferencier.

Inden showet var der gået en periode, hvor alle kunne stemme på kandidaterne i de forskellige kategorier. Der blev afgivet i alt 32.000 stemmer. Dermed har en stor del af befolkningen i Esbjerg taget del i Byens Bedste, som JydskeVestkysten for anden gang står bag.

Det gør vi som led i vores mission om at være "Sammen om det lokale", som der hver dag står på forsiden af avisen. Vi er det største dagblad i Jysk Fynske Medier-familien, hvor den fælles målsætning er at styrke demokratiet og sammenhængskraften i de mange lokalsamfund, vores 13 dagblade, 53 ugeaviser og en række radiostationer dækker.

Den målsætning er også årsagen til, at Jysk Fynske Medier er gået sammen med de fleste andre regionale og lokale mediehuse i Danmark om i otte år at drive den offentligt finansierede Radio4. Den afløser Radio24syv, som er afgået ved døden under uhyre stor bevågenhed - især fra Mediedanmark.

Jeg har hver uge nydt at bruge en håndfuld timer på at lytte til Radio24syvs skæve og ofte provokerende programmer. Men Radio24syv er nu fortid på FM-båndet, da dens ejere ikke ønskede at byde ind på en ny periode med den begrundelse, at et politisk flertal ønskede hovedsædet placeret i provinsen.

Det hovedsæde er kommet til at ligge i Aarhus, hvorfra Radio4 begyndte at sende fredag fra midnat. Den kommer til at at styrke den journalistiske dækning af hele landet - også som det ser ud fra Vestdanmark. Vi kommer også til at bidrage med nyhedshistorier fra JydskeVestkystens område.

Herunder kan du se fem anbefalinger fra den seneste uges aviser. Jeg vil ønske dig god læselyst og god weekend!

Annonce
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Dræbt bilist er endnu ikke identificeret

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Haderslev

Standup-vinder til Haderslev

Kolding

Udvalgsformand efter kritik: Patienter i manuelle kørestole skal bruge gammel indgang

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];