Annonce
Varde

Der blev en stor arv fra omstridt dødsbo: Kendt bagermesters søn kan realisere erhvervs-eventyr

Hardy Christensen var bagermester i et turistområde. Jacob Askham-Christensen er søn og vil nu ind i turisterhvervet. Foto: John Randeris/Morten Nielsen
Hardy Christensen var bager i et turistområde. Nu vil hans søn, Jacob Askham-Christensen, bruge arven som iværksætter i turistbranchen.

Nørre Nebel: En sag om et meget omtalt dødsbo er nu slut. Det endte med, at der var en pæn sum til de efterladte.


Det kan være, at der bliver EllertEventyr på egnen ved Nørre Nebel.

Jacob Askham-Christensen, iværksætter


Annonce

I en alder af blot 62 år døde bagermester Hardy Christensen, da han var indlagt på sygehuset i Odense. Det skete den 6. april 2017. Hardy Christensen ejede et bageri i Nørre Nebel, og han var formand for brancheorganisationen Bagere og Konditormestre i Danmark, så han var ofte i medierne.

Efter hans pludselige død blev sagen om hans dødsbo også genstand for omtale. Sønnen Jacob Askham-Christensen ville gerne købe bageriet, men købet gik i vasken, og hele sagen medførte nogle arvestridigheder.

Det gik, som det gik, og Jacob Askham-Christensen fulgte ikke sin fars fodspor og blev altså ikke ejer af bageriet i Nørre Nebel. Det ville også være langt fra hans hidtidige løbebane. Han er akademiker -  cand.scient.pol - og har skrevet en phd-afhandling om demokrati.

Selv om han ikke blev bager, så er det ikke kun universitetet, som Jacob Askham-Christensens arbejdsliv drejer sig om. For i de senere år har han ernæret sig som erhvervsmand. Han underviser dog en dag om ugen på på Syddansk Universitet i markedsføring og management.

Selv ejer Jacob Christensen firmaet ProBager, som driver en coronaramt børnebageklub, og han er også på andre måder involveret i bagerbranchen. Han yder blandt andet juridisk bistand til bagerier.

Iværksætter

Men nu er der råd til et nyt initiativ.

- Der var så stor en arv efter far, at jeg ville kunne leve flere år uden at arbejde, siger Jacob Askham Christensen, som deler arven med to søstre.

Jacob Askham-Christensen i en af de Ellerter, som skal drive hans nye forretningsidé. Privatfoto

Arven efter Hardy Christensen vil Jacob bruge til at etablere endnu et firma. Denne gang i turistbranchen. Det kommer til at hedde EllertEventyr.

- Det er egentlig en idé fra Berlin, hvor turisterne kan komme på Trabi-safari, siger Jacob Askham-Christensen.

Han vil forsøge det samme med Ellerten, som blev lanceret i slutningen af 1980'erne og var et dansk forsøg på at fremstille en populær elbil. Men måske var den lidt kikset.

Annonce

De første biler er kommet

Der står stadig en del Ellerter rundt omkring, og Jacob har i første omgang sikret sig at kunne købe cirka ti. De første fem er lige ankommet.

- Det kan være, at der bliver EllertEventyr på egnen ved Nørre Nebel, siger Jacob Askham-Christensen, der overvejer at sende Ellerterne rundt i forskellige egne af Danmark i turistsæsonen.

Nørre Nebel ligger i et turistområde. Her kunne Jacob selv være et oplagt bud som guide på et EllertEventyr.

Jacob Askholm-Christensen vil ikke ind på, hvor stor arven er efter Hardy Christensen.

- Men der var år, hvor bageriet gav store overskud, konstaterer Jacob Askham-Christensen.

Derfor var det et velspækket bo, som Hardy Christensen efterlod.

Her er den første transport med Ellerter på vej til det nye firma. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Sport

Kasper Asgreen knuste alle konkurrenter

Annonce