x
Annonce
Varde

Der blev stjålet for 100.000 kroner på Monicas arbejdsplads: Seks kirkegårdsindbrud på en uge

Monica Olesen arbejdede fredag med en rive. Den slags haveredskaber løb tyvene ikke med. Foto: Morten Nielsen

En indbrudsbølge har ramt kirker i Varde Kommune. Ved det seneste i Ølgod blev tyvekosterne kørt væk på kirkens trailer.

Ølgod: Der blev stjålet for 100.000 kroner ved et indbrud på kirkegården i Ølgod natten til torsdag. Tyvekosterne omfatter blandt andet en trailer, som de ansatte på kirkegården formoder, at tyvekosterne blev kørt væk i.

En uge tidligere blev Ølgods nabokirke i Bejsnap også ramt af et indbrud på kirkegården. Her blev dog ikke stjålet noget.

De to kirker ved Ølgod er langt fra de eneste, som har haft indbrud. I weekenden gik det ud over kirkerne i Hodde, Nørre Nebel, Ansager og Outrup.

Fra Hodde Kirke blev der stjålet en havetraktor og en buskrydder. Fra Ansager Kirke blev stjålet en plæneklipper af mærket Stiga. I Outrup og i Nørre Nebel blev der trods indbruddene ikke stjålet noget, men i Nørre Nebel var der også indbrud i selve kirkekontoret.

Annonce

Kirke tager forholdsregler

Ølgod Kirke vil nu sikre sin maskinpark bedre efter indbruddene i Ølgod og i Bejsnap.

Her kom tyvene ind. Monica Olesen ved redskabshuset. Foto: Morten Nielsen

Plæneklipper til 6.000 kroner

På Ølgod Kirkegård forsvandt der en professionel plæneklipper af mærket Zero Turn og en professionel hækkeklipper uden ledning foruden traileren og andre genstande.

- Plæneklipperen har kostet 63.000 kroner i anskaffelse, men har selvfølgelig tabt værdi, siger Per Hulmose, som er kirkegårdsleder-assistent.

Han vurderer, at det samlede udbytte når cirka 100.000 kroner.

Monica Olesen fra kirkegården viser døren til redskabshuset, som blev brudt op.

- De har formentlig kun haft traileren til at køre tingene bort på, siger Monica Olesen.

De lod nemlig en såkaldt løvsuger stå. Det er en næsten ny selvkørende maskine, som er kostbar. Men den vejer meget og fylder også meget.

- Vi er ikke så ramte af det lige nu, siger Monica Olesen om den manglende plæneklipper. Græsset vokser stort set ikke i tørken.

Monica arbejdede fredag med en rive. Det var ikke den slags haveredskaber, som tyvene gik efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce