Annonce
Billund

Der bliver knoklet i Huset Mølgaard: Den store hjælp fra frivillige er imponerende

Pia og Lars Mølgaard Madsen har stadig en masse arbejde foran sig, før det tidligere plejecenter i Stenderup-Krogager er helt klar til at huse deres nye bosted. To steder er to boliger slået sammen til én lejlighed, men ellers er bygningen faktisk, som den skal være. Foto: Alex Hermann.
Det tidligere plejecenter i Stenderup-Krogager var i forvejen stort set, som det skal være for at kunne huse Huset Mølgaard. To steder bliver to boliger slået sammen til én - ellers kræver det bare rengøring og maling.

Stenderup-Krogager: Pia og Lars Mølgaard Madsen er imponerede. De er imponerede over, at frivillige borgere i Stenderup-Krogager leverer en så stor arbejdsindsats for, at de på tirsdag kan fremvise det tidligere plejecenter Engbo, så Socialstyrelsen forhåbentlig kan godkende det som bo- og opholdssted.

- Her er både familie og venner, men her er også nogle, som vi ikke kender, men som bare er borgere i byen og som derfor er kommet for at hjælpe, fortæller Pia Mølgaard Madsen, mens hun viser rundt i det tidligere plejecenter, hvor der overalt bliver knoklet.

Den 1. juli holdt de et informationsmøde for byens borgere, og her fortalte de, at de godt kunne bruge en frivillig hånd. Det budskab blev grebet.

Annonce

- Vi har haft en god dialog med Fællesrådet. De er simpelthen suveræne til at vide, hvilke folk man skal have fat i, siger Lars Mølgaard Madsen, der er imponeret over den opbakning, han har mødt.


Vi har projekter over det hele. Men vi har nogle, der tager sig af det, så vi tager det faktisk mere roligt, end vi nok havde forventet.

Lars Mølgaard Madsen


- Sammenholdet i den her lille by er helt fantastisk. Det finder man bare ikke i en større by. Der skulle bare være en enkelt, der sagde, at han skulle herop, så var der en masse, der fulgte med, siger han.

Lejligheder bliver slået sammen

Det tidligere plejecenter er for relativt nyligt blevet renoveret og er således i fin stand. Kun enkelte steder er det nødvendigt med deciderede ombygninger for at trylle stedet om til et bosted.

- Her må vi slå to boliger sammen til en lejlighed, og det samme skal vi oppe i den anden ende. Ellers passer bygningen bare helt perfekt til det, vi skal bruge den til, siger Lars Mølgaard Madsen og viser to tidligere lejligheder, der er blevet slået sammen.

Der mangler stadig meget derinde. Der skal lægges gulv, sættes en dør i, ryddes op, og en malerpensel skal sikkert også svinges.

To handicappede børn

  • Pia og Lars Mølgaard Madsen har tre børn. De to ældste er født med den samme genfejl og er dermed begge stærkt handicappede.
  • Idéen om at oprette et bosted for handicappede kom, da deres børn nærmede sig alderen for at flytte hjemmefra.
  • Pia og Lars Mølgaard Madsen var tæt på at købe det gamle plejecenter i Hoven, men det kiksede. Derfor slog de til, da muligheden for at overtage det tidligere plejecenter i Stenderup-Krogager opstod.

- Vi har projekter over det hele. Men vi har nogle, der tager sig af det, så vi tager det faktisk mere roligt, end vi havde forventet, siger Lars Mølgaard Madsen.

Annonce

Frivillige har ordnet haven

På ejendommens øvre etager bliver der etableret et dagcenter, hvor beboerne i dagtimerne kan være på et beskyttet værksted. Her vil der også være både motionsrum og sanserum, og Pia og Lars Mølgaard Madsen leger med tanken om, at der i løbet af et par år kan etableres et aflastningstilbud. Desuden vil Lokalhistorisk Arkiv fortsætte med at have til huse i sine hidtidige lokaler på overetagen.

Mens Pia og Lars Mølgaard Madsen overtog en ejendom i god stand, var der mere arbejde at lægge udenfor. Men også det har de frivillige taget sig af.

- Arealerne udenfor har Billund Kommune ikke rørt, så det er de frivillige, der har gjort det hele. De har både klippet hækken, slået græsset og alt det andet, siger Pia Mølgaard Madsen.

Der vil være plads til 10 beboere i Huset Mølgaard, og der har allerede vist sig en stribe interesserede.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Vejen

Flere af de nye boliger midt i Brørup er reserveret

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Annonce