Annonce
Billund

Der bliver knoklet i Huset Mølgaard: Den store hjælp fra frivillige er imponerende

Pia og Lars Mølgaard Madsen har stadig en masse arbejde foran sig, før det tidligere plejecenter i Stenderup-Krogager er helt klar til at huse deres nye bosted. To steder er to boliger slået sammen til én lejlighed, men ellers er bygningen faktisk, som den skal være. Foto: Alex Hermann.
Det tidligere plejecenter i Stenderup-Krogager var i forvejen stort set, som det skal være for at kunne huse Huset Mølgaard. To steder bliver to boliger slået sammen til én - ellers kræver det bare rengøring og maling.

Stenderup-Krogager: Pia og Lars Mølgaard Madsen er imponerede. De er imponerede over, at frivillige borgere i Stenderup-Krogager leverer en så stor arbejdsindsats for, at de på tirsdag kan fremvise det tidligere plejecenter Engbo, så Socialstyrelsen forhåbentlig kan godkende det som bo- og opholdssted.

- Her er både familie og venner, men her er også nogle, som vi ikke kender, men som bare er borgere i byen og som derfor er kommet for at hjælpe, fortæller Pia Mølgaard Madsen, mens hun viser rundt i det tidligere plejecenter, hvor der overalt bliver knoklet.

Den 1. juli holdt de et informationsmøde for byens borgere, og her fortalte de, at de godt kunne bruge en frivillig hånd. Det budskab blev grebet.

Annonce

- Vi har haft en god dialog med Fællesrådet. De er simpelthen suveræne til at vide, hvilke folk man skal have fat i, siger Lars Mølgaard Madsen, der er imponeret over den opbakning, han har mødt.


Vi har projekter over det hele. Men vi har nogle, der tager sig af det, så vi tager det faktisk mere roligt, end vi nok havde forventet.

Lars Mølgaard Madsen


- Sammenholdet i den her lille by er helt fantastisk. Det finder man bare ikke i en større by. Der skulle bare være en enkelt, der sagde, at han skulle herop, så var der en masse, der fulgte med, siger han.

Lejligheder bliver slået sammen

Det tidligere plejecenter er for relativt nyligt blevet renoveret og er således i fin stand. Kun enkelte steder er det nødvendigt med deciderede ombygninger for at trylle stedet om til et bosted.

- Her må vi slå to boliger sammen til en lejlighed, og det samme skal vi oppe i den anden ende. Ellers passer bygningen bare helt perfekt til det, vi skal bruge den til, siger Lars Mølgaard Madsen og viser to tidligere lejligheder, der er blevet slået sammen.

Der mangler stadig meget derinde. Der skal lægges gulv, sættes en dør i, ryddes op, og en malerpensel skal sikkert også svinges.

To handicappede børn

  • Pia og Lars Mølgaard Madsen har tre børn. De to ældste er født med den samme genfejl og er dermed begge stærkt handicappede.
  • Idéen om at oprette et bosted for handicappede kom, da deres børn nærmede sig alderen for at flytte hjemmefra.
  • Pia og Lars Mølgaard Madsen var tæt på at købe det gamle plejecenter i Hoven, men det kiksede. Derfor slog de til, da muligheden for at overtage det tidligere plejecenter i Stenderup-Krogager opstod.

- Vi har projekter over det hele. Men vi har nogle, der tager sig af det, så vi tager det faktisk mere roligt, end vi havde forventet, siger Lars Mølgaard Madsen.

Annonce

Frivillige har ordnet haven

På ejendommens øvre etager bliver der etableret et dagcenter, hvor beboerne i dagtimerne kan være på et beskyttet værksted. Her vil der også være både motionsrum og sanserum, og Pia og Lars Mølgaard Madsen leger med tanken om, at der i løbet af et par år kan etableres et aflastningstilbud. Desuden vil Lokalhistorisk Arkiv fortsætte med at have til huse i sine hidtidige lokaler på overetagen.

Mens Pia og Lars Mølgaard Madsen overtog en ejendom i god stand, var der mere arbejde at lægge udenfor. Men også det har de frivillige taget sig af.

- Arealerne udenfor har Billund Kommune ikke rørt, så det er de frivillige, der har gjort det hele. De har både klippet hækken, slået græsset og alt det andet, siger Pia Mølgaard Madsen.

Der vil være plads til 10 beboere i Huset Mølgaard, og der har allerede vist sig en stribe interesserede.

Annonce
Billund For abonnenter

21-årig Kasper er ved at bygge sit selvværd op igen: Han er ordblind og fik i skolen at vide, at han var dum

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Billund

Pølsemand Harlys nytårsønske er overdækkede siddepladser på Torvet

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce