Annonce
Varde

Der dyrkes atter store græskar i Kvong: Den tidligere danmarksmester Jørgen kan ikke slippe kolosserne

Jørgen Øllegaard Jensen har deltaget i DM i græskar siden 2014. I år har han denne kæmpe på små 400 kg. Privatfoto
Han regner ikke med sejr i år. Det afholder ikke landmand fra Kvong i at stille op i DM i enorme græskar.
Annonce

Kvong: De første 250 kilo er forstand, resten er held, siger Jørgen Øllegaard Jensen, landmand fra Kvong nord for Varde og i sin fritid græskaravler med hang til de helt store græskar, der kan veje omkring et halvt ton.

Jørgen Øllegaard Jensen ved, hvad han taler om, for han vandt DM i græskar i 2017, og han slog ved den lejlighed også danmarksrekorden. Det dengang vindende græskar vejede næsten 486 kg, men siden er den rekord atter slået - også i den grad.

I 2018 leverede Lasse Blach fra St. Merløse ved Ringsted et græskar, som vejede næsten 590 kg.

Den rekord er så ikke slået siden.

Jørgen Øllegaard har i de seneste to år ikke nået i nærheden af 400 kilo, men i år kommer han tæt på.

- Jeg har dyrket et græskar, der vejer omkring 400 kg, fortæller Jørgen Øllegaard Jensen, som har forhørt sig hos sine konkurrenter.

Alt tyder på, at et noget tungere græskar vil være repræsenteret under konkurrencen, som traditionen tro finder sted i Tivoli i København. Jørgen Øllegaard regner altså ikke med at vinde i år.


Der er konkurrence, men den er ikke brutal. Den hårde kerne af kæmpegræskaravlere kan også give hinanden gode råd, når de hvert år mødes til kappestrid på vægten i Tivoli.


DM i græskar finder sted den 10. oktober i forbindelse med skolernes efterårsferie, og græskarrene udstilles derpå i tre uger i Tivoli.

Annonce

Ender som elefantfoder

- Så køres de til zoologisk have og bliver elefantfoder, siger Jørgen Øllegaard, som ikke lægger skjul på, at det er noget af et syn, når de store elefanter går i gang med de ligeledes kolossale græskar.

Det er én af grundene til, at Jørgen Øllegaard Jensen fortsætter sin hobby som græskaravler i kolosstørrelsen.

158 kg rakte til tredjeplads

Jørgen Øllegaard stillede første gang op i DM i græskar i 2014.

Dengang kunne hans græskar på 158 kg vinde en fjerdeplads. Det gav selvfølgelig lyst til at fortsætte,

I dag er græskarrene meget større. 158 kg vil ikke række til en fjerdeplads. Det skyldes blandt andet, at der kommet flere græskaravlere til, men også mere viden om dyrkningen.

Han er landmand til daglig, men hans hobby med at dyrke kæmpegræskar fortsætter. Også selv om Jørgen muligvis ikke kan gentage præstationen fra 2017 med dansk rekord og danmarksmesterskab.

- Vi avlere kender hinanden og det er sjovt at deltage, siger Jørgen Øllegaard.

Der er konkurrence, men den er ikke brutal. Den hårde kerne af kæmpegræskaravlere kan også give hinanden gode råd, når de hvert år mødes til kappestrid på vægten i Tivoli.

I 2017 slog Jørgen Øllegaard Jensen danmarksrekorden med dette græskar. Her fra afrejse mod hovedstaden for tre år siden. Arkivfoto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce